Verstreken: De onbekommerde spreeuw (2017)

De spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Leer alles over deze bijzondere vogel in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Credits: Koos Dijksterhuis

De spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Het gezelligheidsdier dat in enorme zwermen door de lucht buitelt. De vogel die altijd neuriet en zingt. De onbekommerde flierefluiter, het zonnetje uit huis.

De spreeuw is zo’n bijzonder dier, je kunt er een boek over schrijven! En dat is precies wat Koos Dijksterhuis heeft gedaan. Koos kan er meeslepend en leuk over vertellen. Dat zal hij zondagmiddag 8 oktober 2017 doen, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Aanvang: 15:00 uur stipt, met aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling Spreeuw Centraal.

Koos Dijksterhuis

Koos Dijksterhuis is bekend van zijn dagelijkse verhaaltje over de natuur in de krant Trouw. Je zult aan zijn lippen hangen bij zijn vrolijke verhalen, natuurlijk met veel plaatjes. Niet alleen over de spreeuw schreef Koos een heel boek. Eerder verschenen door hem geschreven boeken over kiekendieven en over drieteenstrandlopers. Zijn nieuwste boek is nog maar net uit: over de natuur van Schiermonnikoog.

Prijs

Toegang tot de lezing is gratis met een geldig entreebewijs van het museum. Deze lezing vindt plaats in het kader van het Weekend van de Wetenschap, en ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Spreeuw Centraal’ die van 26 augustus 2017 t/m 25 februari 2018 in Het Natuurhistorisch te zien is.

volwassenen € 7,-
kinderen 5 t/m 15 jaar, 65+ , studenten, CJP, groepen > 10 personen € 3,50 | kinderen t/m 4 jaar, Vrienden, Museumkaart, Rotterdampas gratis

Meer onderzoek bij Het Natuurhistorisch

Redacteur Anne van Kessel van NEMO Kennislink ging eerder al backstage bij Het Natuurhistorisch en schreef dit artikel over de oorsprong van de moderne mens. https://www.nemokennislink.nl/publicaties/waarom-wij-de-enige-mensachtigen-zijn/

Naam organisatie Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Lezing / Debat, Tentoonstelling
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
7,00 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 15:00 - 16:00 uur
Adres Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Westzeedijk 345
3015 AA Rotterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.