Verstreken: De financiële rol van de vrouw (2017)

Tijdens deze lezing neemt onderzoekster Corinne Boter je mee naar het huishouden van de laat negentiende en begin twintigste eeuw. Wat was de rol van vrouwen in die periode?

Credits: Marcia van Woensel via het Kasboekje van Nederland

Het beeld dat mensen tegenwoordig hebben van ‘getrouwde vrouwen van vroeger’ is dat van een vlijtige huisvrouw die kookt en voor de kinderen zorgt. Dit beeld is echter gebaseerd op een korte periode in de geschiedenis: het midden van de twintigste eeuw.

In werkelijkheid hebben getrouwde vrouwen naast dit soort huishoudelijke taken nog lange tijd bijgedragen aan het huishoudinkomen omdat het inkomen van de man nog niet hoog genoeg was om het hele gezin te onderhouden.

In deze lezing zal Corinne Boter het beeld van de getrouwde vrouw nuanceren. Bovendien zal aan de orde komen wat voor bronnen nodig zijn om de ontwikkeling van de financiële rol van de vrouw in het huishouden gedurende de afgelopen 100 jaar beter te begrijpen.

Naam organisatie Kasboekje van Nederland
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 15:15 - 15:45 uur
Adres Kasboekje van Nederland
Domplein 29
3512JE Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.