Verstreken: Backstage bij Olam Cocoa (2017)

Fan van chocolade? Ga backstage bij giganten van de Zaanse cacao-industrie! Zo kun je op bezoek bij Olam Cocoa. Ontdek hoe de productie van chocolade in zijn werk gaat.

Credits: OLAM

Het Cocoa Innovation Centre van Olam Cocoa BV in Koog aan de Zaan is een grote proefkeuken waarin samen met levensmiddelenfabrikanten gewerkt wordt aan het verbeteren van bestaande recepturen, maar waar ook nieuwe producten worden ontwikkeld. Ga backstage in de wereld van cacao en zie en proef verschillende soorten cacaopoeders in koekjes of chocolademelk!

Aanmelden

Voor deze rondleiding dien je je aan te melden. Je kunt gratis kaarten reserveren.

De Zaanse cacao industrie

De Zaanstreek staat deze periode bol van activiteiten rondom chocolade. Omdat het Weekend van de Wetenschap samenvalt samen met de I-FIKZ Cacaomaand kun je bij verschillende organisaties uit Zaanse industrie backstage. Wat dacht je van Cargill cacao en chocolade, De Euforij, Duyvis Wiener en andere chocoladeverhalen?

I-FIKZ Cacaomaand

Chocoholic? Dé plek om te bezoeken is de Zaanstreek, het historisch hart van de cacao-industrie. De komst van cacao naar Nederland bracht ons niet alleen de hemelse smaak van chocolade, maar ook een rijke industrietak. Die cacao-industrie concentreerde zich in de Zaanstreek, waar ook vandaag de dag nog grote cacaobedrijven zijn gevestigd en de geur van cacao altijd in de lucht hangt. In oktober vieren we de komst van de nieuwe oogst cacaobonen met verdiepende én smakelijk. Meer weten? Check het hele programma van de I-FIKZ Cacaomaand!

Naam organisatie Olam Cocoa
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2017: 11:00 - 12:00 uur
6 oktober 2017: 12:00 - 13:00 uur
6 oktober 2017: 10:00 - 11:00 uur
Adres Olam
Stationsstraat 76
1541 L Koog aan de Zaan
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.