Verstreken: Citizen Science, ook voor jou! (2017)

Ook als niet-wetenschapper kun je soms een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Niet als proefpersoon, maar juist als iemand die data verzamelt. Leer in deze lezing alles over Citizen Science, ofwel burgerwetenschap.

Credits: Michael Limm

In het kader van het Weekend van de Wetenschap verzorgt Floris-Jan van der Meulen, oprichter van Sterrenwacht Presikheaven, in de Bibliotheek Presikhaaf een lezing over Citizen Science: wetenschap voor en door iedereen.

Bij citizen sciencekan iedereen – ook zonder formele opleiding – meehelpen met wetenschappelijk onderzoek. Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijkse Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland en Galaxy Zoo, waarbij de Nederlandse onderwijzeres Hanny van Arkel een bijzonder object diep in het heelal ontdekte. Van het ontrafelen van het aidsvirus tot de speurtocht naar buitenaards leven, iedereen kan een bijdrage leveren!

Naam organisatie Bibliotheek Presikhaaf
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 14:30 - 15:30 uur
Adres Bibliotheek Presikhaaf
Laan van Presikhaaf 7
6826HA Arnhem
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.