Verstreken: Chocoladefabriek De Euforij (2017)

Fan van chocolade? Ga backstage bij giganten van de Zaanse cacao-industrie! Zo kun je op bezoek in de chocoladefabriek van De Eurorij. Ontdek hoe de productie van chocolade in zijn werk gaat.

Credits: Euforij

Te midden van ’s werelds grootste cacaoverwerkers is chocoladefabriek De Euforij is gevestigd. Met hun Zaanse chocoladefabriek willen zij de kennis over en het ambacht van chocolade maken terug brengen in de Zaanstreek. De Euforij is trots dat er sinds eind 2016 (voor het eerst in 15 jaar) weer echte Zaanse chocolade uit een chocoladefabriek aan de Zaan stroomt! Ga backstage in chocoladefabriek De Euforij; een unieke gelegenheid om te zien hoe chocolademaker Jaap en junior chocolademaker Dominique de heerlijkste, Zaanse chocolade maken!

Aanmelden

Voor deze activiteit dien je je aan te melden.

De Zaanse industrie

De Zaanstreek staat deze periode bol van activiteiten. Omdat het Weekend van de Wetenschap samenvalt samen met de I-FIKZ Cacaomaand kun je bij verschillende organisaties uit Zaanse industrie backstage.

I-FIKZ Cacaomaand

Chocoholic? Dé plek om te bezoeken is de Zaanstreek, het historisch hart van de cacao-industrie. De komst van cacao naar Nederland bracht ons niet alleen de hemelse smaak van chocolade, maar ook een rijke industrietak. Die cacao-industrie concentreerde zich in de Zaanstreek, waar ook vandaag de dag nog grote cacaobedrijven zijn gevestigd en de geur van cacao altijd in de lucht hangt. In oktober viert de Zaanstreek de komst van de nieuwe oogst cacaobonen met verdiepende én smakelijke activiteiten. Meer informatie? Check I-FIKZ Cacaomaand.

Naam organisatie De Euforij
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2017: 11:00 - 12:00 uur
5 oktober 2017: 10:00 - 11:00 uur
5 oktober 2017: 12:00 - 13:00 uur
Adres De Euforij
Zaandijkerweg 1
1521AX Wormerveer
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.