Verstreken: Chocoladebrein (2017)

Ken je dat? Ontzettende trek in chocolade? Wetende dat is wat je nodig hebt om gelukkig te zijn? Ontdek waar het idee vandaan komt dat chocolade je gelukkig kan maken. Is dat echt zo? Of is het een illusie? Hoe werkt het in je hersenen?

Credits: Congerdesign, CC0 via Pixabay

We associëren cacao met geluk. Chocolade geeft troost en maakt blij, denken we. Is dat suggestie, of geeft cacao echt een beloningsgevoel in ons brein? Neurowetenschapper Esther van Duin doet onderzoek naar het beloningssysteem in het brein en onthult de geheimen van de connectie tussen de hersenen en chocolade.

De Zaanse cacao industrie

De Zaanstreek staat deze periode bol van activiteiten rondom chocolade. Omdat het Weekend van de Wetenschap samenvalt samen met de I-FIKZ Cacaomaand kun je bij verschillende organisaties uit Zaanse industrie backstage. Wat dacht je van Cargill cacao en chocolade, De Euforij, Duyvis Wiener, Olam Cocoa en andere chocoladeverhalen?

I-FIKZ Cacaomaand

Chocoholic? Dé plek om te bezoeken is de Zaanstreek, het historisch hart van de cacao-industrie. De komst van cacao naar Nederland bracht ons niet alleen de hemelse smaak van chocolade, maar ook een rijke industrietak. Die cacao-industrie concentreerde zich in de Zaanstreek, waar ook vandaag de dag nog grote cacaobedrijven zijn gevestigd en de geur van cacao altijd in de lucht hangt. In oktober vieren we de komst van de nieuwe oogst cacaobonen met verdiepende én smakelijk. Meer weten? Check het hele programma van de I-FIKZ Cacaomaand!

Naam organisatie Zaans Museum
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 13:00 - 15:00 uur
Adres Zaans Museum
Schansend 7
1509 AW Zaandam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.