Verstreken: Cassini: The Grand Finale (2017)

Geniet onder de sterrenhemel van DOT DOME Cinema. In de live planetariumshow vlieg je mee met ruimtesonde Cassini naar de planeet Saturnus, tot aan het eind van zijn missie in de Grand Finale.

Credits: NASA/JPL-Caltech

Leef mee met de laatste glorieuze momenten van Cassini. Sinds 2004 draaide Cassini rondom Saturnus en maakte schitterende foto’s van de planeet met zijn manen en magnifieke ringen. Daarbij deed hij vele belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen, zoals ijsfonteinen op de Saturnusmaan Enceladus en zeeën van vloeibaar methaan en ethaan op Titan. Op 15 september 2017 kwam er een spectaculair einde aan de missie. De sonde dook rechtstreeks op Saturnus af, verrichtte in de atmosfeer zijn laatste metingen om vervolgens om 13:55 uur één te worden met de gasreus. De planetariumshow duurt ca. 20 minuten.

DOT DOME Cinema

DOT is het enige 3D-koepeltheater in Nederland, en één van de slechts 20 van deze theaters in de hele wereld. Films worden geprojecteerd op een hemelbol van 20 meter doorsnede om je heen. Dit creëert een unieke belevenis waarbij je als het ware ín de voorstelling zit. Dit is de eerste live planetariumshow in een serie van lezingen en voorstellingen verzorgd door Rijksuniversiteit Groningen (Kapteyn Instituut en CIT) in samenwerking met DOT.

Programma en voertaal

Ieder half uur start er een Nederlandstalige voorstelling.
De voorstellingen om 14:00 en 16:00 uur zijn in het Engels.

Naam organisatie DOT DOME Cinema: Live planetariumshow
Soort activiteit Filmvertoning
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
1,00 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres DOT DOME Cinema: Live planetariumshow
Vrydemalaan 2
9713 WS Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemers
Partners
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.