Verstreken: Cargill Cacao en Chocolade (2017)

Tijdens de IFIKZ Cacaomaand kun je backstage bij giganten van de Zaanse cacao-industrie. Ga backstage bij het Applicatie laboratorium van Cargill Cacao en Chocolade in Wormer.

Credits: Cargill Cacao en Chocolade

Een reis van cacaoboon tot eindproduct! Tijdens de rondleiding door het Applicatie laboratorium zal worden uitgelegd welke producten er in deze fabrieken worden geproduceerd. Cargill Cacao en Chocolade (Gerkens Cacao) verbouwt en verwerkt cacaobonen in een breed scala van hoogwaardige massa-, boter- en poederproducten, voor wereldwijd leidende fabrikanten van voedsel-, chocolade- en banketproducten.

Sinds 1928 is Gerkens gevestigd in de Zaanstreek, en is vanaf 1986 onderdeel van Cargill. De drie vestigingen langs de rivier De Zaan dragen de namen van de molens die in vroegere tijden waren gevestigd op deze locaties (De Jonker – De Mol – Eenhoorn en Aurora). Naast een uitleg van het productie proces kunnen producten worden geproefd en beoordeeld.

Programma

Er zijn 3 rondleidingen:
1. 11.30 uur tot ca 13.00 uur
2. 12.30 uur tot ca 14.00 uur
3. 13.30 uur tot ca 15.00 uur

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor mensen vanaf 12 jaar.

Locatie

De rondleidingen vertrekken allemaal vanaf de Cacaomarkt in de Zaanbocht, Wormerveer. Deelnemers gaan varend naar de locatie van Gerkens in Wormer.

Aanmelden

Voor deze activiteit dien je je aan te melden. De rondleidingen zijn gratis, maar je kunt uitsluitend mee met een geldig toegangsbewijs. Voor rondleiding 1 kun je online boeken (maximaal 2 kaarten per persoon). Als de online kaarten uitverkocht zijn, bestaat de mogelijkheid om je voor rondleiding e en 3 in te schrijven op de Cacaomarkt op 7 oktober.

De Zaanse cacao industrie

De Zaanstreek staat deze periode bol van activiteiten rondom chocolade. Omdat het Weekend van de Wetenschap samenvalt samen met de I-FIKZ Cacaomaand kun je bij verschillende organisaties uit Zaanse industrie backstage. Wat dacht je van De Euforij, Duyvis Wiener, Olam Cocoa en andere chocoladeverhalen?

I-FIKZ Cacaomaand

Chocoholic? Dé plek om te bezoeken is de Zaanstreek, het historisch hart van de cacao-industrie. De komst van cacao naar Nederland bracht ons niet alleen de hemelse smaak van chocolade, maar ook een rijke industrietak. Die cacao-industrie concentreerde zich in de Zaanstreek, waar ook vandaag de dag nog grote cacaobedrijven zijn gevestigd en de geur van cacao altijd in de lucht hangt. In oktober vieren we de komst van de nieuwe oogst cacaobonen met verdiepende én smakelijk. Meer weten? Check het hele programma van de I-FIKZ Cacaomaand!

Naam organisatie Cargill Cacao en Chocolade
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie, Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:30 - 13:00 uur
7 oktober 2017: 12:30 - 14:00 uur
7 oktober 2017: 13:30 - 15:00 uur
Adres Zaanbocht
Zaanweg 73
Wormerveer
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.