Verstreken: Buitengewone Beesten (2017)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap staat de expositie Buitengewone Beesten centraal. Deze familietentoonstelling laat je verwonderen over vreemde scheppingen van de natuur. Ontdek hoe mens en dier zich ontwikkelen in de baarmoeder of in het ei.

Credits: Wonderryck

Je ziet hoe het goed gaat, maar vooral ook wat er mis kan gaan. Soms toevallig, soms doordat de mens ingrijpt in de natuur. Het resultaat is een buitengewone beestenboel.

Bijzondere beesten leggen uit wat er ‘mis’ is met hen. Zo vertelt een bultrugwalvis over albinisme en een Siamese krokodil over misvormingen. Ook is er een fantasiedier dat vertelt over hoe mensen dieren graag willen veranderen (manipulatie). De lotgenoten van de verteldieren worden op de onderzoekstafels getoond.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap worden de hybride dieren uitgelicht. Deze zijn ontstaan door een kruising tussen twee verschillende types dieren. Zo is een lijger het resultaat van de voortplanting tussen een vrouwtjestijger en een mannetjesleeuw. Kinderen gaan dit weekend een eigen hybride dier in elkaar knutselen. Heeft het dier veren en de poten van een kangoeroe? Een snavel en een mooie vacht? Of een lange nek en zwemvliezen? Kinderen kunnen zelf bepalen wie de vader en moeder van hun dier zijn en hoe hun jong er uit zou kunnen zien.

Speciaal voor dit weekend is het opdrachtenboekje dat bij Buitengewone Beesten hoort gratis.

Naam organisatie Natuurmuseum Fryslân
Soort activiteit Ontdekken, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
9,00 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 11:00 - 17:00 uur
7 oktober 2017: 11:00 - 17:00 uur
Adres Natuurmuseum Fryslân
Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.