Verstreken: Bouw je eigen waterfilter (2017)

Wil je weten waar ons kraanwater eigenlijk vandaan komt? Ga dan naar de gastles over drinkwater! Tijdens deze les leren kinderen van 8 t/m 12 jaar hoe de bodem het water zuivert. Ook bouw je een eigen waterfilter.

Credits: RIVM

Water is de basis voor al het leven op aarde. Het RIVM ondersteunt het waterbeleid van Nederland. Het instituut stelt waternormen vast, onderzoekt welke stoffen er in water aanwezig zijn en of het drinkwater aan alle eisen voldoet.

Maar de verantwoordelijkheid voor schoon water ligt niet bij overheden, drinkwaterbedrijven en het RIVM alleen. Iedereen kan een steentje bijdragen. Immers, hoe schoner het water dat we gebruiken om drinkwater van te maken, hoe beter. Juist voor onze kinderen is het belangrijk om te beseffen dat schoon drinkwater niet vanzelfsprekend is. Zo zorg je dat schoon water uit de kraan ook voor toekomstige generaties hopelijk heel gewoon blijft.

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Aanmelden en legitimatie

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website is verplicht. Daarnaast dient iedereen vanaf 14 jaar zich te legitimeren met een geldige Rijkspas of een geldig identiteitsbewijs. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein van de RIVM Kennisparade.

Naam organisatie RIVM
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 14:30 - 15:30 uur
7 oktober 2017: 11:00 - 12:00 uur
7 oktober 2017: 11:00 - 15:30 uur
Adres RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.