Verstreken: Big Data: begin klein met Power BI (2017)

Je hebt meer gegevens dan je denkt. Denk eens al je contactpersonen, mutaties van je bank, je gevoerde telefoongesprekken, gewandelde of gefietste kilometers of je benzineverbruik, enz. Maak ze gemakkelijk inzichtelijk met Power BI.

Credits: Laboratorium Museum Van de Sande, Michiel Snoek

Dagelijks komen er in de wereld gigantische hoeveelheden gegevens bij. Om dit te overzien zijn speciale Business Intelligence computerprogramma’s voor bedrijven beschikbaar waarmee specialisten de zaken nog kunnen overzien. Sinds 2015 is het nu mogelijk om met een gratis programma van Microsoft zelf gemakkelijk en snel inzichtelijk te maken.

In Laboratorium Van de Sande laten de medewerkers je zien hoe je met relatief weinig gegevens bijzonder veel met die informatie kunt en met de beschikbare informatie heel veel kunt weergeven, ook als je bijvoorbeeld alleen over de woonplaatsgegevens van bijv. klanten/leden/deelnemers beschikt.

Je kunt zelf aan de slag met je eigen gegevens. De medewerkers Laboratorium Van de Sande helpen je graag op weg en springen bij waar nodig. Als je alvast aan de slag wilt, dan kun je gratis de Business Intelligence van Microsoft zelf downloaden.

Naam organisatie Laboratorium Museum Van de Sande
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
7 oktober 2017: 10:00 - 17:00 uur
Adres Laboratorium Museum Van de Sande
Hobeinstraat 17
4381 PA Vlissingen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.