Verstreken: Beleef de machinefabriek (2017)

Steeds meer delen van het menselijk lichaam kun je vervangen door bionische onderdelen. Benieuwd hoe ze die onderdelen maken? Ga dan mee met deze rondleiding door de fabriek van Larsen & Buhl.

Credits: Wikimedia Commons, Shadow Robot Company via CC BY-SA 1.0

De Man van Zes Miljoen, de tv-serie over een bionische man, was in de jaren zeventig nog sciencefiction. Maar inmiddels zijn er al kunstmatige ogen en door de hersenen aangestuurde robotische armen. Straks kun je steeds meer lichaamsdelen door bionische onderdelen vervangen. Dat biedt voordelen, maar roept ook vragen op.

Larsen & Buhl levert onderdelen die toegepast worden in de medische wereld, onderdelen die het menselijke lichaam in gaan. Deze onderdelen moeten zeer kritisch en met grote nauwkeurigheid gemaakt worden en vervolgens hygiënisch gereinigd. Wil je meer weten? En ben jij ervan overtuigd dat de mens een machine is of wordt? Doe de rondleiding en leer meer!

Naam organisatie Larsen & Buhl
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 09:30 - 14:30 uur
Adres Larsen & Buhl
Ambachtsweg 36
3899 AR Zeewolde
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.