Verstreken: Beleef BASF (2017)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap opent BASF de deuren voor een ‘BASF belevenis’ in Heerenveen. Van rondleidingen door het Lab, NEMO-proefjes voor kinderen en jongeren tot een (inter)actieve uitleg over de bijzondere materialen.

Credits: BASF

Chemie geeft kleur, geur en vorm aan het dagelijks bestaan en is terug te vinden in de dingen om je heen. Van cosmetica, vitamines en persoonlijke verzorgingsmiddelen tot natuurlijke gewasbescherming, auto-dashboards, beton, verpakkingsmiddelen, isolatiematerialen en verf: zonder chemie was het er allemaal niet. BASF laat tijdens het Weekend van de Wetenschap graag zien welke innovaties mogelijk worden door ontwikkelingen in de chemie.

Naast rondleidingen door het lab en (inter)actieve uitleg over materialen, kun je zelf NEMO-proefjes doen. BASF is hoofdpartner van NEMO Science Museum. Bij NEMO Science Museum ontdekken bezoekers hoe veelzijdig en spannend chemie kan zijn. BASF en NEMO Science Museum hebben de gezamenlijke ambitie om de interesse voor wetenschap en technologie onder jongeren aan te wakkeren. Daarom zijn deze proefjes onderdeel van de BASF-belevenis in Heerenveen: ze willen jongeren zelf laten ontdekken, ontrafelen en ontwikkelen.

BASF in Heerenveen

BASF heeft meerdere vestigingslocaties in Nederland. In Heerenveen produceert en ontwikkelt BASF watergedragen polymeerproducten (harsen) voor de drukinkt-, coatings- en verpakkingsindustrie. Deze additieven leveren ze aan de elektronica- en kunststoffenindustrie. De producten worden onder andere gebruikt in duurzame inkten voor voedselverpakkingen waardoor bijvoorbeeld de kleur langer behouden wordt en het milieu minder belast. De additieven zijn van essentieel belang in verf. Zo zorgen ze voor een optimalisatie van kleur en glans van verf en gaan schuimen tegen.

Meer onderzoek bij BASF

Redacteur Esther Thole van NEMO Kennislink ging eerder al backstage bij BASF en schreef dit artikel over de oorsprong van verpakkingen die je dagelijks tegenkomt.

Naam organisatie BASF
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie, Volwassenen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 10:00 - 15:00 uur
Adres BASF
Innovatielaan 1
8447SN Heerenveen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.