Verstreken: Bacteriën goed voor je gezondheid? (2017)

Waar denk jij aan bij bacteriën? Dat het kleine beestjes zijn die op vieze plekken zitten en dat je er ziek van kunt worden? Dat klopt, maar er zijn gelukkig ook heel veel goede bacteriën, ook wel probiotica genoemd, die je helpen gezond te blijven!

Credits: ©wincloveprobiotics

Goede levende bacteriën die in een zakje of capsule worden gestopt om zo je gezondheid te verbeteren worden ook wel probiotica genoemd. Kom op zondag tijdens het Weekend van de Wetenschap luisteren, zien en ervaren wat probiotica (goede bacteriën) zijn, waar ze zitten, hoe je ze in een yoghurtje of poeder kunt stoppen en hoe ze je gezond maken. Laat al je vragen beantwoorden door de medewerkers van Winclove en ga backstage in dit bedrijf.

De rondleiding begint met een interactieve lezing, waarin je meegenomen wordt in de wonderlijke wereld van de bacteriën. Daarna kun je een kijkje nemen in het laboratorium en in de productieruimte en kun je zien en ervaren hoe je zelf van goede bacteriën yoghurt kunt maken. De rondleiding wordt afgesloten met een quiz om je opgedane kennis te testen!

Aanmelden

Voor deze activiteit moet je je aanmelden omdat er beperkte plek is per rondleiding . Het zou jammer zijn als je voor niets komt. Je kunt vanaf begin september een plekje reserveren door een mailtje te sturen naar [email protected] Laat in de mail weten met hoeveel personen je komt en op welk tijdstip jullie willen deelnemen.

De rondleidingen worden zondag 8 oktober op drie tijdstippen gehouden: Je kunt je aanmelden voor een van de onderstaande tijdstippen:

  • 1e rondleiding aanvang 10.00
  • 2e rondleiding aanvang 12.30
  • 3e rondleiding aanvang 15.00

Bijzonderheden

  • Maximaal 36 deelnemers per rondleiding
  • Zorg dat je 15 minuten voor aanvang van de rondleiding aanwezig bent
  • Gratis parkeren in de omgeving

Naam organisatie Winclove Probiotics
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 10:00
8 oktober 2017: 12:30
8 oktober 2017: 15:00
Adres Winclove Probiotics
Hulstweg 11
1032 LB Amsterdam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.