Verstreken: “Zpannend Zernike” bij KVI-CART (2016)

Dompel je onder in een verrassende bètawereld en kom naar het KVI-Center for Advanced Radiation Technology tijdens “Zpannend Zernike”, de open dag op de Zernike Campus Groningen!

Credits: KVI-CART

KVI-CART is een wetenschappelijk instituut van de RUG voor onderzoek en opleiding in de subatomaire fysica, astro-deeltjesfysica, versnellerfysica en medische fysica. Ontdek hoe geavanceerde stralingstechnologie ontwikkeld en gebouwd wordt.

Bekijk de imposante deeltjesversneller “AGOR” waarmee atoomkernen versneld worden tot soms wel de helft van de lichtsnelheid. Bezoek de geavanceerde installaties waar met lasers deeltjes zo sterk worden afgeremd dat ze temperaturen van vlak boven het absolute nulpunt bereiken. Leer alles over radioactiviteit en kosmische straling en het ontstaan van bliksem. Begrijp het voordeel van protonentherapie t.o.v. traditionele radiotherapie.

Je kunt luisteren naar de lezingen, maar je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in onze ontwerp- en constructieafdeling waar demonstraties worden gegeven met moderne freesmachines. Doe proefjes en experimenten: kinderen kunnen hun eigen topsnelheid meten bij onze “flitspaal” en een puzzeltocht doen door het gebouw.

Zpannend Zernike

De activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike, een activiteit van de kennisinstellingen in Groningen waarbij zowel op 1 als 2 oktober tal van activiteiten worden georganiseerd.

Naam organisatie KVI-Center for Advanced Radiation Technology
Soort activiteit Lezing / Debat, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres RUG / KVI-CART
Zernikelaan 25
9747AA Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.