Verstreken: Word astronaut (2016)

Benieuwd naar het heelal en astronomie? Of wil je eigenlijk al heel lang astronaut worden? Bij de gezinsmiddag van Publiekssterrenwacht Phoenix kun je met je broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, opa’s en oma’s de sterrenhemel ontdekken!

Credits: NASA: Pixabay Free Uploads: Aollo 11 buzz aldrin on the moon

Op zondagmiddag van het Weekend van de Wetenschap (2 oktober) is de sterrenwacht open voor de grote gezinsmiddag: (groot)ouders en kinderen – neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom. Deze gezinsmiddag belooft een spannende middag te worden en staat bol van superleuke activiteiten voor jong en oud!

Elke activiteit staat in het licht van ruimtevaart. Je leert over de landingen op Mars en na een hele korte cursus kun je je astronautendiploma winnen! Bij rustig weer wordt de middag afgesloten met een echte raketlancering op het terrein. De medewerkers van de sterrenwacht nemen je mee naar het planetarium waar je een aantal spannende ruimtevaartfilms zult zien. Als de zon schijnt kijk je door onze zonnetelescoop naar onze eigen belangrijke ster. Misschien ontdek je hier en daar een zonnevlek of een grote zonnevlam!

Naam organisatie Publiekssterrenwacht Phoenix
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Familie
Prijs
3,00 per persoon
Openingstijden 2 oktober 2016: 13:30 - 17:00 uur
Adres Publiekssterrenwacht Phoenix
Ampsenseweg 10
7241 NB Lochem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.