Verstreken: Wiskunde in sprankelende beelden (2016)

Tijdens het schooljaar 2016-2017 organiseren Platform Wiskunde Nederland (PWN) en de Nederlandse universiteiten de tentoonstelling IMAGINARY. IMAGINARY wordt als eerste tentoongesteld op de TU/e, daarna reist deze langs zes andere steden in Nederland

Credits: Bart van Overbeeke

IMAGINARY is een initiatief dat startte in het befaamde Duitse onderzoekscentrum voor wiskunde te Oberwolfach en ondertussen internationaal tot heel wat erkenning leidde. IMA*GINARY laat het grote publiek, maar in het bijzonder ook leerlingen en leerkrachten, kennismaken met wiskunde in haar volle breedte, kracht en schoonheid.

De tentoonstelling omvat talrijke topkwaliteit-posters, een hele reeks 3D-prints van wiskundige objecten, en een reeks softwarevisualisaties en -simulaties waarmee de bezoeker interactief aan de slag kan, via grote touchscreens. Op grote puzzeltafels kan gespeeld worden met zogenaamde Penrose betegelingen. Neem je smartphone met QR reader mee en bekijk mooie filmpjes behorend bij de posters en 3-d modellen. Wiskunde die je meeneemt in verwondering en bewondering; een tentoonstelling waar wiskunde en kunst elkaar ontmoeten.

Locatie

De tentoonstelling is te bezoeken in Gebouw MetaForum van de Technische Universiteit Eindhoven, op de vierde verdieping in de zalen MF11 en MF12.

Naam organisatie Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Soort activiteit Tentoonstelling
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 10:00 - 16:00 uur
Adres Technische Universiteit Eindhoven, Gebouw MetaForum, vierde verdieping zalen MF11 en MF12
Groene Loper 5
5612AZ Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.