Verstreken: Wetenschap op Pampus! (2016)

Het Forteiland Pampus is niet aangesloten op het vaste land, daarom maakt Pampus gebruik van innovatieve en duurzame manieren om bijvoorbeeld aan stroom te komen. In de geschiedenis van Pampus werd ook al veel gebruik gemaakt van de wetenschap.

Credits: Pampus

Pampus is een eiland, maar niet zo maar één. Een bijzondere uitvinding werd bijvoorbeeld speciaal voor Pampus ontwikkeld in de tijd dat VOC-schepen niet over de ondiepte Pampus konden. Een zogenoemde scheepskameel was de oplossing. Nog meer wetenschap rond Pampus: hoe bouw je een eiland midden in het IJmeer met een heel zwaar fort en enorme kanonnen zonder dat het meteen weer zinkt? En hoe houd je een heel museum en restaurant draaiend zonder aangesloten te zijn op elektriciteit, water, riool….? En hoe hielden de 200 soldaten tijdens WOI het warm, droog en hun voedsel vers? Mooie verhalen over slimme uitvindingen rond Pampus, die worden verteld door onze gidsen tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Prijzen

Alle activiteiten zijn inbegrepen in de entreeprijs aan Pampus.

Bezoeker ._ Prijs
Volwassenen €16,50
Kids 4 t/m 11 jaar €12,50
0 t/m 4 jaar gratis
Museumkaart volwassenen €7,00
Museumkaart kids €5,50

Naam organisatie Forteiland Pampus
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Spel, Tentoonstelling
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
16,50 per persoon
Openingstijden 2 oktober 2016: 10:00 - 17:00 uur
1 oktober 2016: 10:00 - 17:00 uur
Adres Forteiland Pampus
herengracht 33
1398VE Muiden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.