Verstreken: Weekend van de Wetenschap in NEMO (2016)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 1 en 2 oktober is NEMO Science Museum gratis geopend om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum.

Credits: DigiDaan voor NEMO Science Museum

Het hele weekend staat in het teken van ‘maken en uitvinden’. Dat betekent dat jij zelf aan de slag gaat om van alles te bedenken en te ontwikkelen. Je kunt meedoen aan extra workshops en genieten van spectaculaire demonstraties. Zo komen er wetenschappers laten zien hoe ze met 3D printers kraakbeen kunnen printen. Ook maak je zelf tandwielen en zorg je dat als de ene draait, de rest in beweging wordt gezet.

Ontdek enkele activiteiten:

3D printen bij de dokter – Een snee of wond herstelt vaak uit zichzelf weer. Maar soms is wat hulp nodig van een dokter. Die gebruikt niet alleen hechtdraad en pleisters, maar ook 3D printers! Ontdek hoe 3D printers worden gebruikt om een stukje schedel te vervangen, of zelfs een stuk van een oor! Op 1 en 2 oktober van 11.00 – 17.00 uur.

Interactieve kinderlezing – Lijm is eerst vloeibaar, maar daarna hard. Plastic juist stevig, en als het warm wordt zacht. Verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen. En daar kan je hele leuke en mooie dingen mee. En soms zou je willen je dat je een materiaal had wat net even anders was. Scheikundige Gadi Rothenberg weet er alles van. Hij vertelt hoe hij een nieuw materiaal ontdekt en zelf gemaakt heeft. Op 1 en 2 oktober, meerdere keren per dag.

Maak een bibberbot – Maak een eigen bibberbot: een robotbeestje dat echt kan bewegen. Kan je hem laten draaien of recht laten racen? Geef hem een andere staart, en ontdek hoe hij dan beweegt. Op 1 en 2 oktober van 11.00 – 17.00 uur.

Gratis tijdens Weekend van de Wetenschap

NEMO Science Museum is het gehele weekend geopend van 10:00 – 17:30 uur.

Naam organisatie NEMO Science Museum
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 10:00 - 17:30 uur
1 oktober 2016: 10:00 - 17:30 uur
Adres NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.