Verstreken: Water lost alles op! (2016)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland. In Museum de Cruquius vertelt Jan Maarseveen over de bijzondere eigenschappen van water.

Credits: PublicDomainPictures, Petr Kratochvil via CC0

Hoe klein en eenvoudig watermoleculen ook zijn, water heeft zeer bijzondere eigenschappen en we begrijpen veel van haar gedrag nog steeds niet. Er is veel te ontdekken!

Wist je bijvoorbeeld dat water essentieel was voor het ontstaan van het leven? Dat het heel bijzonder is dat ijs drijft? Dat als ijs zou zinken de aarde een ijsklomp zou zijn? Dat water de enige stof op aarde is die zowel voorkomt in de damp, vloeibare en vaste vorm? Dat jouw lichaam heel veel water produceert, enzovoorts, enzovoorts?

Jan Maarseveen (UvA) was vier keer docent van het jaar en is verbonden aan het BNN programma Proefkonijnen. Hij kan als geen ander vertellen en beantwoord al je vragen. Na de lezing weet je precies hoe een watermolecuul er uitziet en waarom het zulke bijzondere eigenschappen heeft. En dat alles, zónder te verdrinken in moeilijke chemie.

De pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor pop-up wetenschappers.Het evenement vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap 2016.

Aanmelden

Voor deze lezing is aanmelden verplicht via e-mail.

Naam organisatie Cruquius Museum
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 15:30
Adres Cruquius Museum
Cruquiusdijk 27
2142 ER Cruquius
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.