Verstreken: Wat weet jij over dieren? (2016)

Wist je dat varkens emoties van elkaar overnemen? En dat een koe haar voedsel verteert met vier verschillende magen? Dat en meer kom je te weten op zondag 2 oktober op Wageningen Campus. Ga backstage in de wereld van het dierenrijk!

Credits: De Beeldkuil Marcel Bekken

Je maakt daar kennis met dierwetenschappen! Ontdek het onderzoek door rondleidingen, proefjes, films en meer. Dompel je onder in deze bijzondere beestenboel. Leer over het gedrag en de training van honden, isoleer zelf DNA, maak kennis met de koeien en denk als een varken.

Mensen houden dieren vanwege veel verschillende redenen. We hebben dieren voor voedselproductie, gezelschap, sport, recreatie, zorg en natuurbeheer. Bij dierwetenschappen bestuderen onderzoekers alle dieren die iets voor de mens betekenen zoals koeien, varkens en kippen, paarden, honden, katten en vissen. Daarbij kijken ze bijvoorbeeld naar gedrag, gezondheid, voedsel en genetica. Met deze kennis dragen ze bij aan een milieu- en diervriendelijke dierhouderij.

Programma

Volg het programma dat telkens wordt aangevuld via het Facebook-evenement. Daar vind je ook ándere activiteiten van Wageningen UR tijdens het Weekend van de Wetenschap, zoals het open huis van plantenonderzoek bij Wageningen UR op dezelfde dag.

Naam organisatie Wageningen University & Research
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Zodiac
De Elst 1
6708WD Wageningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.