Verstreken: Wat doet een restaurator? (2016)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn er pop-up wetenschappers vol goede verhalen te vinden in wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland. In Nieuw Land Erfgoedcentrum vertelt Renske Dooijes wat zij als restaurator doet.

Credits: Rijksmuseum van Oudheden

Renske Dooijes is restaurator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Daar houdt ze zich bezig met het restaureren van glas en keramiek zoals prehistorisch aardewerk en het restaureren en conserveren van gipsafgietsels. Ook heeft ze een belangrijke taak bij het inrichten van tentoonstellingen en het monteren van voorwerpen. Wat doet een restaurator nu precies?

Tijdens een groot restauratieproject hield het Rijksmuseum van Oudheden een blog bij voor het publiek, maar tijdens het Weekend van de Wetenschap bij Nieuw Land komt deze specialiste zelf aan het woord en krijgt het publiek tijd om alles vragen. Als pop-up wetenschapper vertelt Dooijes over haar werk: wanneer wordt iets gerestaureerd en met welke materialen werkt ze en…gaat het wel eens (oeps!) mis? Een leuke presentatie over een heel bijzonder beroep. En weet je wat, ze neemt ook wat van haar restauratiematerialen mee!

De pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor pop-up wetenschappers.Het evenement vindt plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap 2016.

Naam organisatie Batavialand
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 14:00
Adres Batavialand
Oostvaardersdijk 113
8242 PA Lelystad
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.