Veiligheid en (nano)technologie

Ook al leven wij in een uiterst veilig land, gevaar ligt altijd op de loer. Een overstroming, aardbeving of windhoos kan zomaar toeslaan. En wat zou er gebeuren als een cyberterrorist het internet weet plat te leggen?

Naar de website

Wist je dat hackers de signalen van je autosleutel kunnen kopiëren om ‘m zo te stelen? Gelukkig wordt er ook veel gedaan om de wereld veiliger te maken, zo kan nanotechnologie de politie helpen om cold cases op te lossen. Vier experts vertellen in het kader van Twente Science Week, georganiseerd door de Universiteit Twente, over hun uitdagingen op het gebied van veiligheid. De lezingenserie wordt twee keer gehouden, de eerste serie begint om 19.00 uur, de tweede serie begint om 21.00 uur. Tussendoor is er muziek van de 7-koppige stampende ska-band Ciska de Rat.

Programma

Tijdstip Spreker en onderwerp
19:00 en 21:00 uur Prof.dr.ir.ing. Frank Leferink (UT/EWI): Frank is expert op het gebied van elektromagnetisme en houdt zich bezig met ‘carhacking’. Hij werkt ook bij Thales.
19:15 en 21:15 uur Prof.dr. Aiko Pras (UT/EWI): Aiko is specialist in cybersecurity en staat stil bij de vraag wat er zou gebeuren als het internet wordt platgelegd.
19:30 en 21:30 uur Dr. Norman Kerle (UT/ITC): Norman houdt zich bezig met disaster management: bij grote natuurrampen brengt hij met drones de schade in kaart. (Lezing in Engels.)
19:45 en 21:45 uur Dr. Jaap Knotter (Saxion): Jaap is lector Advanced Forensic Technology en ontwikkelt nieuwe technologie om de opsporing bij misdrijven en ongevallen te verbeteren.

Locatie

Dometent Oude Markt
Oude Markt Enschede

Datum en tijd

30 september 2016 2016: 19:00 - 22:30 uur
Credits: Flickr.com, hotzeplotz via CC BY-SA 2.0

Naam organisatie

Universiteit Twente

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

30 september 2016: 19:00 - 22:30 uur

Adres

Dometent Oude Markt
Oude Markt
Enschede

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.