Verstreken: Veiligheid en (nano)technologie (2016)

Ook al leven wij in een uiterst veilig land, gevaar ligt altijd op de loer. Een overstroming, aardbeving of windhoos kan zomaar toeslaan. En wat zou er gebeuren als een cyberterrorist het internet weet plat te leggen?

Credits: Flickr.com, hotzeplotz via CC BY-SA 2.0

Wist je dat hackers de signalen van je autosleutel kunnen kopiëren om ‘m zo te stelen? Gelukkig wordt er ook veel gedaan om de wereld veiliger te maken, zo kan nanotechnologie de politie helpen om cold cases op te lossen. Vier experts vertellen in het kader van Twente Science Week, georganiseerd door de Universiteit Twente, over hun uitdagingen op het gebied van veiligheid. De lezingenserie wordt twee keer gehouden, de eerste serie begint om 19.00 uur, de tweede serie begint om 21.00 uur. Tussendoor is er muziek van de 7-koppige stampende ska-band Ciska de Rat.

Programma

Tijdstip Spreker en onderwerp
19:00 en 21:00 uur Prof.dr.ir.ing. Frank Leferink (UT/EWI): Frank is expert op het gebied van elektromagnetisme en houdt zich bezig met ‘carhacking’. Hij werkt ook bij Thales.
19:15 en 21:15 uur Prof.dr. Aiko Pras (UT/EWI): Aiko is specialist in cybersecurity en staat stil bij de vraag wat er zou gebeuren als het internet wordt platgelegd.
19:30 en 21:30 uur Dr. Norman Kerle (UT/ITC): Norman houdt zich bezig met disaster management: bij grote natuurrampen brengt hij met drones de schade in kaart. (Lezing in Engels.)
19:45 en 21:45 uur Dr. Jaap Knotter (Saxion): Jaap is lector Advanced Forensic Technology en ontwikkelt nieuwe technologie om de opsporing bij misdrijven en ongevallen te verbeteren.

Naam organisatie Universiteit Twente
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 30 september 2016: 19:00 - 22:30 uur
Adres Dometent Oude Markt
Oude Markt
Enschede
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.