Verstreken: Van tornado’s tot Einstein (2016)

Hoe ontstaat een tornado eigenlijk? Wat zijn kleuren? Wat zegt de relativiteitstheorie van Albert Einstein? En de quantummechanica?

Credits: Siesja Kamphuis voor Universiteit van Amsterdam

De natuurkunde beantwoordt heel veel verschillende vragen. Die vragen kunnen heel praktisch zijn – kun je treinen boven de rails laten zweven?
– maar ook heel theoretisch: wat gebeurt er als je in een zwart gat valt? Tijdens de open dag van het Institute of Physics zijn liefhebbers van experiment én theorie, van jong tot oud, van harte welkom op het Science Park om te zien welke vragen natuurkundigen zoal proberen te beantwoorden. En, misschien nog wel interessanter: om te horen welke vragen ze nog níet kunnen beantwoorden!

Open Dag Amsterdam Science Park

Deze activiteit is onderdeel van de Open dag van het Amsterdam Science Park. Er vinden die dag nog véél meer activiteiten plaats. Ontmoet wetenschappers in workshops en doe mee aan proefjes en experimenten.

Naam organisatie Universiteit van Amsterdam
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Science Park Amsterdam
Science park 904
1098XH Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.