Verstreken: Van actie tot reactie (2016)

Heb je wel eens macaroni en rozijnen zien dansen? Benieuwd hoe je olifantentandpasta maakt? Tijdens het Weekend van de Wetenschap brengt Departement Scheikunde chemie tot leven. Kom langs en ontdek hoe leuk en spannend scheikunde is!

Credits: Freeimages.com/Jean Scheijen

Kom de wondere wereld van de scheikunde ontdekken tijdens het Weekend van de Wetenschap! Heb je wel eens macaroni en rozijnen zien dansen? Benieuwd hoe je olifantentandpasta maakt? Kom langs en doe mee aan een wedstrijdje vloeistof stapelen! Ontdek ook hoe je een vloeistof kunt kneden en laat je verrassen door de bubbelende en bruisende effecten van koolzuursneeuw. Daarnaast kun je hier spectaculaire bellen blazen in de gekste vormen.

Jong en oud kunnen zich op het Utrecht Science Park bij departement Scheikunde verwonderen over de trukendoos van de chemie om ons heen. Anders dan een goochelaar leggen scheikundigen ook graag uit hoe hun trucs werken! En kun je er geen genoeg van krijgen, dan geven de onderzoekers je graag een proevenwaaier mee zodat je ook zelf thuis aan de slag kunt met experimenteren. Dus kom langs en laat je verrassen door de wondere wereld van de chemie!

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres David de Wiedgebouw
Universiteitsweg 99
3584CG Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.