Trix de T. rex in het zonnetje

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kan iedereen ontdekken wat er allemaal bekend is over Naturalis’ T. rex Trix. Ook kun je zelf graven in de dinotijd en al jouw dino-vragen stellen aan echte wetenschappers.

Naar de website

Tijdens het Weekend van de Wetenschap neemt Naturalis je mee in de wereld van de T. rex. In de tijdelijke tentoonstelling T. rex in Town je 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga je op avontuur. Door de levensechte dinorobots waan je je in het Krijt.

Het middelpunt van de tentoonstelling is natuurlijk Naturalis’ eigen T. rex. Het skelet is één van de drie meest complete ter wereld en geeft veel prijs over het leven van Trix. Hoe oud was ze bijvoorbeeld? En wat voor beschadiging zit er in haar kaak?

Programma

Fiets jij sneller dan T. rex? Na het zien van het indrukwekkende skelet van T. rex heb je waarschijnlijk allerlei vragen. Wetenschappers geven antwoord op verschillende onderzoeksvragen, maar ga vooral ook zelf aan de slag. Zou jij een T. rex voor kunnen blijven op de fiets?

Graven in de dinotijd Wil je weten hoe het is om een echte paleontoloog te zijn? Dat kan! Dit weekend graaf je zelf een fossiel op om vervolgens te ontdekken wat jouw vondst is: schelp, tand, schedel of een ander bot.

Kijk mee in het Dinolab Het favoriete voedsel van T. rex was de Triceratops. Er werden dan ook bij de opgraving van T. rex ook Triceratopses gevonden. In het Dinolab kijk je mee met preparateurs terwijl zij Triceratopsfossielen schoonmaken. Stel ze al jouw vragen.

Prijs

Alle activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor Naturalis.

Regulier €13,50
Kinderen van 4 t/m 17 jaar €10
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
CJP €9
Museumkaart Gratis
T. rex-voucher Gratis

Tickets

Kaarten voor deze tentoonstelling zijn alleen te koop via de website!

Locatie

Naturalis
Vondellaan 55
2332 AA Leiden

Datum en tijd

2 oktober 2016: 10:00 - 17:00 uur
1 oktober 2016: 10:00 - 17:00 uur
Credits: Naturalis Biodiversity Center

Naam organisatie

Naturalis

Soort activiteit

Tentoonstelling, Workshop, Ontdekken

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

2 oktober: 10:00 - 17:00 uur
1 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

Naturalis
Vondellaan 55
2332 AA Leiden

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.