Verstreken: Test je Brein! (2016)

Ben je benieuwd hoe jouw hersenen werken? Bij ‘Test je brein!’ van het VUmc Alzheimercentrum kun je tijdens het Weekend van de Wetenschap je hersenvermogens laten testen.

Credits: VUmc Alzheimercentrum

We weten dat verschillende delen van je hersenen verantwoordelijk zijn voor verschillende hersenvermogens. Ben je benieuwd hoe jouw hersenen werken? En welk deel van je hersenen betrokken is bij bijvoorbeeld geheugen of aandacht? Test dan je brein bij de neuropsychologen van het VUmc Alzheimercentrum. Ook tijdens deze editie van het Weekend van de Wetenschap weer veel (nieuwe) hersenkrakers!

Bij mensen met dementie zijn sommige cognitieve functies aangedaan, wat problemen geeft in het dagelijks functioneren. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer, waarbij mensen vaak problemen met hun geheugen ondervinden. Echter bestaan er nog veel andere oorzaken van dementie. De hersenonderzoekers leggen je graag uit hoe de verschillende vormen van dementie ontstaan en hoe dementie er uitziet in de hersenen.

Naam organisatie VUmc Alzheimercentrum
Soort activiteit Ontdekken, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres 02-gebouw
De Boelelaan 1105
1081HV Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.