Verstreken: Sterren kijken in Burgum (2016)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je bij Streekmuseum-Volkssterrenwacht Burgum niet alleen op de vaste vrijdagavond naar de sterren kijken, maar ook op de zaterdagavond! Kom je ook?

Credits: Streekmuseum-Volkssterrenwacht Burgum

Op zaterdag 1 oktober is Streekmuseum-Volkssterrenwacht Burgum een extra dag geopend. Neem zelf plaats achter een van de telescopen, waaronder de indrukwekkende Miedema-telescoop in de grote koepel. De vrijwilligers staan klaar om al je astronomische vragen te beantwoorden. Ook leggen ze uit hoe telescopen werken en hoe je een telescoop effectief kunt gebruiken. Daarnaast heeft Streekmuseum-Volkssterrenwacht Burgum ook heel wat kennis in huis wat betreft de ruimtevaart. De sterrenwacht heeft momenteel exposities over ruimtetelescopen, meteorieten en oude sterrenkaarten.

Ook als je niet door de telescoop kunt kijken vanwege het weer, valt genoeg te zien, beleven en horen. Mocht het dus slecht weer zijn, dan is er uiteraard een alternatief programma.

Buiten het sterrenkijken of het slecht-weer-programma, kun je ook de andere exposities over archeologie, geologie en streekgeschiedenis bezoeken.

Prijzen

Bezoeker Prijs
Volwassenen €3,50
Kinderen gratis
Museumjaarkaarthouders gratis

Naam organisatie Observeum - Museum & Sterrenwacht
Soort activiteit Sterren kijken
Doelgroep Familie
Prijs
3,50 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 19:00 - 22:00 uur
Adres Observeum - Museum & Sterrenwacht
Menno van Coehoornweg 9
9251 LV Burgum
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.