Verstreken: Spelen met energie (2016)

Tijdens het Weekend van de Wetenschap kunnen kinderen van 8 t/m 10 jaar aan de slag met energieke workshops, terwijl ouders een tentoonstelling over moderne vormen van energie bezoeken.

Credits: Leone Langeslag voor Geologisch Museum Hofland

In Geologisch Museum Hofland is nu de tentoonstelling Energie waar gaat dat heen..? te zien. Het gaat over allerlei vormen van energie, zoals elektriciteit en gas, maar ook over windmolens en kerncentrales, zonnepanelen en warmte uit de aarde.

Terwijl ouders de tentoonstelling bekijken, gaan kinderen aan de slag met enkele leuke energie-toepassingen. Zo wordt het voor iedereen spannend. Maak propellers voor een windmolen, die genoeg energie kan opwekken om een lampje te laten branden, of test hoe je een zonnepaneel neer moet zetten, om zoveel mogelijk energie te verzamelen. Wist je dat het mogelijk is om warmte uit de aarde op te pompen? In deze workshop leer je hoe dat kan en hoe je dat kunt inzetten. Probeer het zelf en ontdek de wereld van de energie.

Doelgroep

Deze workshops zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Prijs

Deze activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Regulier €6,-
Kinderen van 12 t/m 17 jaar €4,50
Kinderen van 4 t/m 11 jaar €3,-
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Museumkaart Gratis

Naam organisatie Geologisch Museum Hofland
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen
Prijs
6,00 per persoon
Openingstijden 2 oktober 2016: 13:00 - 16:30 uur
1 oktober 2016: 13:00 - 16:30 uur
Adres Geologisch Museum Hofland
Hilversumseweg 51
1251 EW Laren (NH)
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.