Verstreken: Rondleiding door de Ketchupfabriek (2016)

De ketchupmaker leidt je rond door de keuken van De Ketchupfabriek en vertelt je alles over de manier waarop hij ketchup maakt. Ook mag je de verschillende varianten proeven. Haal de fijnproever in je naar boven. Daarna thuis zelf aan de slag?

Credits: De Ketchupfabriek

In de keuken van De Ketchupfabriek vertelt de ketchupmaker hoe hij ketchup maakt. Het begint natuurlijk allemaal met verse producten zoals hele, heerlijke smaakvolle trostomaten. Die wast hij zorgvuldig. Alles gaat in een pan om op een laag vuur langzaam te transformeren tot ketchup. De nog kokende ketchup wordt in met heet water gesteriliseerde flessen gegoten. Iedere fles krijgt een etiket met daarop de productiedatum. De ketchup krijgt zo’n veertien dagen na productie zijn unieke, karakteristieke smaak. Maar hoe gaat dat nou precies? Waar moet je op letten? Welke technieken gebruikt de ketchupmaker? Ga backstage in de Ketchupfabriek en ontdek het zelf!

Uiteraard kun je ook een aantal van de smakelijke ketchups proeven! Klassiek, de pikante Polder- of toch liever de gewaagde Mosterdketchup? Welke vind jij het lekkerst?

Zelf ketchup maken

Heb je nou helemaal de smaak te pakken en heb je hier en daar wat slimme truucs opgepikt van de ketchupmaker? Dan kun je thuis zelf ook aan de slag! Proef van het rode goud: een kilo smaakvolle tomaten, het fraaie flesje en een heus recept voor ketchup. Thuis hoef je alleen nog maar de juiste kruiden uit je keukenkastje uit te kiezen. Eens kijken of jij het ook kunt, van die lekkere ketchups maken.V oor € 2,50 kun je een pakketje kopen waarmee je aan de hand van een recept én – heel belangrijk – jouw eigen invulling, zelf ketchup kunt maken.

Naam organisatie De Ketchupfabriek
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres De Ketchupfabriek
Oude Kaai 16
4569 AB Graauw
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.