Verstreken: Rode Kool en Toverwater (2016)

Wil jij wel eens echte proeven doen of laten checken of jouw gouden ring wel echt van goud is? Met het Douanelab kan je tijdens het Weekend van Wetenschap kun je even een echte laborant zijn!

Credits: belasting & douane museum

Wist je dat de Douane een eigen laboratorium heeft? In dit lab onderzoeken zij of er ergens verdovende middelen in verstopt zitten, maar ook of goederen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je met hen proefjes doen met rode kool en toverwater. Je ouders kunnen ook laten onderzoeken of dat gouden horloge nu wel van echt god is en hoeveel zilver zit in die mooie oorbelletjes van je moeder zit. Dus trek je stofjas aan en zet een veiligheidsbril op en ga op onderzoek uit met het douanelab!

Prijzen

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs van het Belasting & Douane Museum.

Bezoeker Prijs
Volwassenen € 5,50
Kinderen (t/m 12 jaar) Jongeren (13 t/m 18 jaar) CJP, Studenten RotterdamPAS, MuseumKaart, ICOM- pas, Vrienden van het museum Gratis

Naam organisatie Belasting & Douane Museum
Soort activiteit Ontdekken, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 11:00 - 16:00 uur
1 oktober 2016: 11:00 - 16:00 uur
Adres Belasting & Douane Museum
Parklaan 14-16
3016 BB Rotterdam
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.