Robotshow

Racen, worstelen als sumoworstelaars en doolhoven trotseren. De robots van Groep Robotics CCFZ kunnen het allemaal. Kom naar de Robotshow en doe zelf mee!

Groep Robotics CCFZ uit Bergen op Zoom met groot enthousiasme allerlei robots. Deze tonen ze je graag tijdens de Robotshows op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Er is een aantal eigen racebanen, waarop eenvoudige robots de strijd met elkaar aangaan. Op de (oudste) racebaan met zijwanden kunnen robots met obstakelmijdend gedrag hun best doen. Op de File-lijnvolgbaan moeten robots de lijn volgen met grondsensors. De Mini-Sumo heeft beide: grondsensors om de randen van de arena te ‘zien’ en obstakelzoekende sensors om de tegenstander te ontdekken. De software regelt de juiste reactie op de sensors. Hoe dat precies werkt ’en hoe dat eruit ziet kun je ontdekken tijdens de demonstratie in de Rietpen Galerie.

Ook is er een humanoid aanwezig: een robot die zo veel mogelijk lijkt op een mens.

Neem je eigen robot mee!

Ben je zelf al aan de slag met robotica? Neem dan vooral je werk mee en toon de kunsten die je je robot gegeven. Er liggen banen klaar, dus als je wilt kan jouw robot mee doen aan een paar races. Om het extra spannend te maken kun je ter plekke programmeren, bijvoorbeeld de verkeerslichten van een voetgangersoversteekplaats.

Kids

Voor de kleinsten onder de bezoekers zijn er kleur- en bouwplaten.

De Robotshow vormt de aftrap voor Oktober Robotmaand CCFZ, die voor dezesde keer wordt georganiseerd. De tweede zaterdag worden de trainingen voor de jaarlijkse Robotrace CCFZ gehouden. De race is op de laatste zondag van oktober. Alle evenementen zijn gratis open voor publiek, de laatste twee in het Wijkcentrum ’t Fort, Bernadettestraat 4, Bergen opZoom.

Locatie

Rietpen Galerie
Kerkstraat 16
4611NV Bergen op Zoom

Datum en tijd

2 oktober 2016: 12:00 - 16:00 uur
1 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
Credits: Paul Driedijk

Naam organisatie

Groep Robotics CCFZ

Soort activiteit

Workshop

Doelgroep

Jonge kinderen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

2 oktober: 12:00 - 16:00 uur
1 oktober: 11:00 - 17:00 uur

Adres

Rietpen Galerie
Kerkstraat 16
4611NV Bergen op Zoom

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.