Verstreken: River Crossing (2016)

Kom jij droog aan de overkant? Wees zelf de pion in dit levensgroot denkspel, plaats de planken op een bepaalde manier én volgens de wiskundige regels zodat je droge voeten houdt!

Credits: Monique Kooijmans voor Universiteit van Amsterdam

Wiskunde wordt zo wel heel praktisch! Ondervind aan levende lijve hoe wiskunde jou uit benarde situaties kan redden. De onderzoekers van het Korteweg de Vries insituut kunnen je er van alles over vertellen. Naast Rivercorssing heeft het Korteweg de Vries insituut ook Wiskundige puzzels, een ovaal biljart en een puzzeltocht met wiskundige opdrachten in de aanbieding. Verzamel jouw wiskundige vragen en leg ze op 1 oktober voor aan de dames en heren met de wiskundeknobbels. Wie weet ontdek je die van jou!

Locatie FNWI

Deze activiteit vindt plaats in de hal van de FNWI. Daar vindt een doorlopend programma plaats.

Open Dag Amsterdam Science Park

Deze activiteit is onderdeel van de Open dag van het Amsterdam Science Park. Er vinden die dag nog véél meer activiteiten plaats. Ontmoet wetenschappers in workshops en doe mee aan proefjes en experimenten.

Naam organisatie Universiteit van Amsterdam
Soort activiteit Open dag, Spel
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Science Park Amsterdam
Science park 904
1098XH Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.