Verstreken: Reli-tocht centrum Utrecht (2016)

Wandel langs misschien wel onverwachte sporen van religie in de binnenstad van Utrecht en leer de binnenstad met andere ogen te zien.

Credits: Universiteit Utrecht

Religiewetenschappen is een van de opleidingen die je als bachelor of master aan de Universiteit Utrecht kunt volgen. Sporen van religie zijn overal om ons heen, en niet alleen van de meer bekende religies als christendom of islam. Dat die sporen interessant zijn om te bestuderen is een van de speerpunten binnen de studie Religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze helpen ons om de hedendaagse samenlevingen beter te begrijpen. Bovendien is het leuk om de stad op een andere manier te leren kennen. Daarom wil Religiewetenschappen van de UU je laten kennismaken met hun werkveld door een wandeling aan te bieden door de binnenstad.

Je kunt de route ophalen bij het startpunt: Janskerkhof 13. De wandeling duurt ongeveer een uur. Je kunt op elk moment tussen 14:00 uur en 16:00 uur starten. Voor kinderen is er een speciale ‘speurtocht’ aanwezig.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 14:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrech
Janskerkhof 13
3512BL Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.