Verstreken: RE:CHARGE (2016)

Naar aanleiding van de expositie RE:charge in het Groninger Forum vinden er tijdens het Weekend van de Wetenschap extra activiteiten plaats in het Groninger Forum. Bekijk je ook de tentoonstelling?

Credits: Flickr.com, Daniel X. O'Neil via CC BY 2.0

RE:charge is een reizende, interactieve wetenschapsexpositie over energie, jouw eigen energieverbruik en over toekomstscenario’s.

We hebben in onze geschiedenis al leren omgaan met vuur, taal, landbouw, olie, kolen en gas… grote transities. Nu ligt er de overstap naar duurzame energie. Een dynamisch spel van snelle en langzame innovaties die zich over generaties moet stabiliseren tot structurele verandering.

In ons tijdperk van overvloed en trends, zoeken we naar een duurzamere energie-mix voor consumeren en produceren; voor eten, wonen en reizen. Wat is jouw energy lifestyle? Kun je vastgeroest gedrag doorbreken? Hoe gooi je het roer om? Hoe verloopt een transitie proces en wat is jouw rol hierin? En hoe helpen wetenschap en technologie hierbij? Ontdek het in de tentoonstelling RE:charge.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 3 november 2016.

Naam organisatie Groninger Forum
Soort activiteit Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 13:00 - 17:00 uur
1 oktober 2016: 11:00 - 16:00 uur
Adres

Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.