RE:CHARGE

Naar aanleiding van de expositie RE:charge in het Groninger Forum vinden er tijdens het Weekend van de Wetenschap extra activiteiten plaats in het Groninger Forum. Bekijk je ook de tentoonstelling?

Naar de website

RE:charge is een reizende, interactieve wetenschapsexpositie over energie, jouw eigen energieverbruik en over toekomstscenario’s.

We hebben in onze geschiedenis al leren omgaan met vuur, taal, landbouw, olie, kolen en gas… grote transities. Nu ligt er de overstap naar duurzame energie. Een dynamisch spel van snelle en langzame innovaties die zich over generaties moet stabiliseren tot structurele verandering.

In ons tijdperk van overvloed en trends, zoeken we naar een duurzamere energie-mix voor consumeren en produceren; voor eten, wonen en reizen. Wat is jouw energy lifestyle? Kun je vastgeroest gedrag doorbreken? Hoe gooi je het roer om? Hoe verloopt een transitie proces en wat is jouw rol hierin? En hoe helpen wetenschap en technologie hierbij? Ontdek het in de tentoonstelling RE:charge.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 3 november 2016.

Datum en tijd

2 oktober 2016: 13:00 - 17:00 uur
1 oktober 2016: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Flickr.com, Daniel X. O'Neil via CC BY 2.0

Naam organisatie

Forum Groningen

Soort activiteit

Tentoonstelling

Doelgroep

Kinderen, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

2 oktober: 13:00 - 17:00 uur
1 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.