Verstreken: Proeflab & Zpannende Zpeurtocht (2016)

Proeven aan de wetenschap, dat kan absoluut in het Universiteitsmuseum Groningen, museum voor mens, natuur en wetenschap.

Credits: Elco van der Meer

Je kunt een Zeer Zpannende Zpeurtocht doen in het museum, maar je kunt ook naar het proeflab komen. Daar kun je als een wetenschapper in spé aan de slag. Natuurlijk zijn er ook echte wetenschappers aanwezig om van alles uit te leggen en voor te doen.

Wist je dat wetenschapper Frits Zernike in 1953 een Nobelprijs gewonnen heeft? Bewonder de Zernikepenning in het museum en leer meer over de galvanometer. Een instrument waar Zernike veel mee gewerkt heeft.

Als je dan toch in het Universiteitsmuseum bent, kan je meteen een kijkje nemen in de Aletta Jacobskamer en het anatomisch theater.

Zpannend Zernike

Deze activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike dat plaatsvindt op zowel 1 als 2 oktober. OP 1 oktober kun je terecht in het centrum van Groningen voor allerlei activiteiten. Op 2 oktober openen verschillende onderzoeksinstituten en andere interessante organisaties hun deuren op de Zernike Campus.

Neem hier alvast een voorproefje (film).

Naam organisatie Universiteitsmuseum Groningen
Soort activiteit Ontdekken, Tentoonstelling
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Universiteitsmuseum Groningen
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.