Proeflab & Zpannende Zpeurtocht

Proeven aan de wetenschap, dat kan absoluut in het Universiteitsmuseum Groningen, museum voor mens, natuur en wetenschap.

Naar de website

Je kunt een Zeer Zpannende Zpeurtocht doen in het museum, maar je kunt ook naar het proeflab komen. Daar kun je als een wetenschapper in spé aan de slag. Natuurlijk zijn er ook echte wetenschappers aanwezig om van alles uit te leggen en voor te doen.

Wist je dat wetenschapper Frits Zernike in 1953 een Nobelprijs gewonnen heeft? Bewonder de Zernikepenning in het museum en leer meer over de galvanometer. Een instrument waar Zernike veel mee gewerkt heeft.

Als je dan toch in het Universiteitsmuseum bent, kan je meteen een kijkje nemen in de Aletta Jacobskamer en het anatomisch theater.

Zpannend Zernike

Deze activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike dat plaatsvindt op zowel 1 als 2 oktober. OP 1 oktober kun je terecht in het centrum van Groningen voor allerlei activiteiten. Op 2 oktober openen verschillende onderzoeksinstituten en andere interessante organisaties hun deuren op de Zernike Campus.

Neem hier alvast een voorproefje (film).

Locatie

Universiteitsmuseum Groningen
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen

Datum en tijd

1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Elco van der Meer

Naam organisatie

Universiteitsmuseum Groningen

Soort activiteit

Ontdekken, Tentoonstelling

Doelgroep

Jonge kinderen, Kinderen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

1 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

Universiteitsmuseum Groningen
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.