Verstreken: Politiek meets techniek @ ProDemos (2016)

ProDemos neemt je mee in de interactieve wereld van de democratie. Ontdek hoe het Binnenhof er vroeger uitzag met de gloednieuwe 3D app. En ben bij de sneak peak van de nieuwe 3D app!

Credits: Willy van Wely, fotograaf ProDemos

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat opent tijdens het Weekend van de Wetenschap haar deuren naar politiek Den Haag. Dagelijks ervaren ongeveer twintig schoolklassen bij ProDemos hoe de politiek werkt door leuke en interactieve werkvormen. De meest innovatieve toppers kun je nu ook zelf beleven tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Ontdek het Binnenhof van een heel andere kant met de GPS app de Binnenhofcheck.

Ontvang je een exclusieve sneak peak van de nieuwe 3D app, waarbij je kunt rondlopen op het Binnenhof in verschillende perioden in de geschiedenis, van 1350 tot nu. De app-architecten zijn aanwezig om uit te leggen hoe ze te werk zijn gegaan en ze kunnen jouw hulp bij het testen goed gebruiken, dus kom vooral langs!

Voor meer informatie over de starttijden van de verschillende onderdelen, zie de bijzonderheden hieronder. Deelname aan alle activiteiten die hier genoemd zijn is gratis. Ook is het mogelijk tegen betaling een aanvullende rondleiding door Tweede Kamer, Eerste Kamer en Ridderzaal te boeken. Zie voor beschikbaarheid www.prodemos.nl.

EXCLUSIEVE 3D app sneak preview ProDemos werkt samen met NOV’82 Architecten aan een 3D app. Virtueel en op het Binnenhof zelf loop je met een speciale app rond. Je ziet het Binnenhof dan op verschillende momenten in de geschiedenis. Tijdens het Weekend van de Wetenschap organiseren ze een exclusieve sneak preview, met uitleg van experts van NOV’82 Architecten, die de app ontwikkelen. Ze leggen uit welke techniek er gebruikt wordt en er is natuurlijk de mogelijkheid de app exclusief te testen. Er is plaats voor 30 personen. Vol=Vol. Aanmelden via [email protected] Duur: 60 minuten

Binnenhofcheck Met behulp van GPS en een tablet ga je op zoek naar diverse plekken op het Binnenhof. Wat is hun functie? Wat gebeurde er vroeger? En waar lag de eerste Nederlandse tennisbaan uit de geschiedenis? Je strijdt tegen andere teams om zoveel mogelijk punten te verzamelen en leert al doende veel over de huidige en eerdere functies van het Binnenhof. Aanmelden bij balie bij Elektrospel op het Buitenhof. Duur: 30-45 minuten

Programma

Tijst Programma onderdeel Startpunt
12.00-12.45 uur Binnenhofcheck Balie bij het Elektrospel op Buitenhof
14.00-14.45 uur Binnenhofcheck Balie bij het Elektrospel op Buitenhof
15.00-16.00 uur Sneak peak 3D app Kelder Ridderzaal

Naam organisatie ProDemos
Soort activiteit Spel, Workshop, Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 16:00 uur
Adres ProDemos
Hofweg 1
2511 AA Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.