Paddenstoelenexcursie op Lauwersoog

Overal kunnen paddenstoelen verschijnen: in het bos, in het veld, in de tuin of in huis: op de vreemdste plaatsen. Soms gewoon tegen een vochtige muur aan. Met paddenstoelen kan het allemaal. PAS OP: alternatieve datum!

Naar de website

Helaas kan deze activiteit niet plaatsvinden in het Weekend van de Wetenschap. De activiteit is namelijk afhankelijk van het weer. Op dit moment is het te droog en zijn er nog geen paddenstoelen. Er is daarom besloten om deze excursie te verschuiven naar 22 oktober.

Paddenstoelen kunnen hele aparte namen hebben: heksenboleet, dodemansvingers, duivelseieren, zwarte trilzwam, judasoor. Vreemde, geheimzinnige namen. Je zou bang worden van paddenstoelen, maar dat hoeft niet. Verreweg de meeste soorten zijn eetbaar en lekker! Denk aan champignons en eekhoorntjesbrood. Om meer te weten te komen over de geheimen van paddenstoelen organiseert het IVN Noordoost-Friesland een excursie hierover.

Prijzen

Regulier €3,-
Leden IVN Gratis

Startlocatie

Deze excursie start vanaf het parkeerterrein Bosschuur van Staatsbosbeheer.

Alternatieve datum

Helaas kan deze activiteit niet plaatsvinden in het Weekend van de Wetenschap. De activiteit is namelijk afhankelijk van het weer. Op dit moment is het te droog en zijn er nog geen paddenstoelen. Er is daarom besloten om deze excursie te verschuiven van 2 oktober naar 22 oktober.

Locatie

Bosschuur van Staatsbosbeheer
De Rug 1
9976VT Lauwersoog

Datum en tijd

22 oktober 2016 2016: 14:00 - 16:00 uur
Credits: Jan de Vries voor IVN Noord-Oost Friesland

Naam organisatie

IVN Noord-Oost Friesland

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

22 oktober 2016: 14:00 - 16:00 uur

Adres

Bosschuur van Staatsbosbeheer
De Rug 1
9976VT Lauwersoog

Website

Ga naar de website

Social media

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.