Verstreken: Paddenstoelenexcursie op Lauwersoog (2016)

Overal kunnen paddenstoelen verschijnen: in het bos, in het veld, in de tuin of in huis: op de vreemdste plaatsen. Soms gewoon tegen een vochtige muur aan. Met paddenstoelen kan het allemaal. PAS OP: alternatieve datum!

Credits: Jan de Vries voor IVN Noord-Oost Friesland

Helaas kan deze activiteit niet plaatsvinden in het Weekend van de Wetenschap. De activiteit is namelijk afhankelijk van het weer. Op dit moment is het te droog en zijn er nog geen paddenstoelen. Er is daarom besloten om deze excursie te verschuiven naar 22 oktober.

Paddenstoelen kunnen hele aparte namen hebben: heksenboleet, dodemansvingers, duivelseieren, zwarte trilzwam, judasoor. Vreemde, geheimzinnige namen. Je zou bang worden van paddenstoelen, maar dat hoeft niet. Verreweg de meeste soorten zijn eetbaar en lekker! Denk aan champignons en eekhoorntjesbrood. Om meer te weten te komen over de geheimen van paddenstoelen organiseert het IVN Noordoost-Friesland een excursie hierover.

Prijzen

Regulier €3,-
Leden IVN Gratis

Startlocatie

Deze excursie start vanaf het parkeerterrein Bosschuur van Staatsbosbeheer.

Alternatieve datum

Helaas kan deze activiteit niet plaatsvinden in het Weekend van de Wetenschap. De activiteit is namelijk afhankelijk van het weer. Op dit moment is het te droog en zijn er nog geen paddenstoelen. Er is daarom besloten om deze excursie te verschuiven van 2 oktober naar 22 oktober.

Naam organisatie IVN Noord-Oost Friesland
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
3,00 per persoon
Openingstijden 22 oktober 2016: 14:00 - 16:00 uur
Adres Bosschuur van Staatsbosbeheer
De Rug 1
9976VT Lauwersoog
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.