Verstreken: Open huis glastuinbouwonderzoek (2016)

De Nederlandse glastuinbouw staat wereldwijd aan de top. Hoe doen die Nederlandse wetenschappers dat toch? Waarom zijn onze planten zo bijzonder? Ontdek het bij de Bleiswijkse onderzoek-locatie voor de glastuinbouw van Wageningen Plant Research.

Credits: Wageningen Plant Research

Wereldwijd wordt er jaloers ‘over de muur’ gekeken naar de innovaties die in de Nederlandse kassen worden gerealiseerd. Het succes van de Nederlandse glastuinbouw is grotendeels te danken aan de nauwe samenwerking tussen overheid, ondernemers en de wetenschap. Tijdens het open huis van de Bleiswijkse onderzoek-locatie voor de glastuinbouw van Wageningen Plant Research kun je zien wat voor onderzoek er wordt gedaan.

Wat is er te zien en te doen?

Je kunt een kijkje nemen in een kas met speciale LED verlichting en proberen om in dat gekleurde licht de kleuren van paprika’s te raden. De onderzoekers laten je zien hoe ze heel waardevolle blauwe kleurstof uit planten halen en hoe belangrijk emotie is bij zoiets simpels als een bosje bloemen. Je kunt nieuw snackgroenten proeven en zelfs lid worden van het bekende smaakpanel van Bleiswijk! Ook laten ze je kennismaken met insecten die planten eten en met insecten die die schadelijke insecten opeten. Bovendien tonen de onderzoekers hoe zij continue zuiniger en schoner werken met het water dat de glastuinbouw gebruikt.

6 hot topics

Nederlandse tuinders kunnen continu innoveren dankzij de nauwe samenwerking van wetenschappers van Wageningen Plant Research met ondernemers en de overheid. Deze unieke langjarige en intensieve samenwerking heeft de sector internationaal op de kaart gezet. Kom zaterdag 1 oktober in Bleiswijk kennis maken met de Nederlandse kenniseconomie in de glastuinbouw. Aan de hand van zes actuele voorbeelden tonen we welke ontwikkelingen ‘hot’ zijn!

Prijs

Ook bij het open huis van 1 oktober werken onderzoekers samen met bedrijven en overheden. Samen met de Gemeente Langsingerland is een wedstrijd georganiseerd voor basisscholen en middelbare scholen. Ernst & Bobby verzorgen de prijsuitreiking op het einde van de dag.

Naam organisatie Wageningen University & Research
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres Wageningen UR Glastuinbouw - locatie Bleiswijk
Violierenweg 1
2665MV Bleiswijk
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.