Verstreken: Open dag dierenkliniek (2016)

Heeft jouw huisdier wel eens last gehad van z’n ogen of tanden? Bij dierenkliniek Belgisch Park zijn de dierenartsen gespecialiseerd in het behandelen van oog- en tandaandoeningen. Kom ervaren wat er allemaal mogelijk is aan behadelingen.

Ben jij benieuwd wat er allemaal mogelijk is als je hond of kat een tand- of oogaandoening heeft? Wat kan een dierenarts voor je dier dan doen? Kun je zelf al een en ander herkennen en voorkomen?

Diergeneeskundig verwijscentrum Belgisch Park huisvest zowel tandheelkunde (Knaake) als oogheelkunde (Dier & Oog) voor dieren. Beide disciplines hebben hun eigen ruimtes.

Wat kun je allemaal doen?

Onderzoek zelf het netvlies in een van papier-maché gemaakt oog van een hond, kat of paard en leer over de verschillen tussen deze ogen.In van papier-maché gemaakte ogen van een hond, kat en paard kan met een lampje naar het netvlies worden gekeken. Zo kan de jonge onderzoeker ervaren hoe een oogonderzoek gaat en zien dat het oog meer is dan alleen de kleur van de iris.

Elk half uur zal er een rondleiding door de nieuwe praktijk starten. In de praktijk zullen posters hangen met informatie over de tandheelkunde en oogheelkunde bij dieren. Er zullen ook posters hangen die de verschillen in het oog tonen tussen mens, hond, kat en paard.

KNGF ambassadeur meneer Smit (http://www.ceessmit.eu/ceessmit.html) beantwoordt vragen over hoe het is als je eerst hebt kunnen zien en later door een ziekte blind bent geworden. Dit gebeurt helaas ook bij sommige huisdieren. Aan meneer Smit kunnen we vragen of het waar is, dat je beter gaat ruiken en of je dan nog steeds hetzelfde eten lekker vindt. En natuurlijk vele andere vragen die we onze huisdieren zouden willen stellen, maar die zij niet kunnen beantwoorden.

Omdat een geleidehond in functie niet geaaid mag worden, zijn er ook twee lieve, knuffelbare labradors van mevrouw Visser aanwezig. Deze reuen zijn vader van vele puppy’s die opgeleid zijn tot KNGF-geleidehonden. Mevrouw Visser beantwoordt vragen over hoe het is om puppypleeggezin te zijn. (https://www.geleidehond.nl/steun-ons/acties/puppypleeggezin-informatie/)

De dierenambulance van Den Haag is deze dag ook aanwezig (http://www.dierenambulancedenhaag.nl/). Zij helpen 24 uur per dag, 7 dagen per week, zieke, gewonde en zwervende dieren door ze te verzorgen, naar een dierenarts te brengen of opvang te bieden. Iedereen kan een kijkje nemen in de ambulance en vragen stellen aan de dierenverzorgers en chauffeurs.

Na afloop kunnen kinderen een oog van piepschuim maken en mee naar huis nemen. Op het eind van de dag wordt het mooiste oog beloond met een zachte KNGF pluchen knuffelpup.

Gratis

De toegang is gratis, maar een bijdrage aan gesteunde goede doelen is zeer welkom:

Knaake, tandheelkundig dierenarts, steunt de dierenambulance en helpt mee bij het inzamelen van geld voor een nieuw hospitaal. Wilt u ook uw steentje bijdragen, dan kan dat via deze link.

Dier & Oog zamelt sinds de opening van de nieuwe praktijk geld in voor de opleiding van een KNGF-blindengeleide pup. Wilt u ons helpen met een donatie? Dan dan dat eenvoudig en veilig via deze link.

Locatie

Kunsthal KAde
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort

Google maps

Datum en tijd

Vrijdag, 1 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Zaterdag, 2 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Zondag, 3 oktober 2021
Van 10.30 tot circa 16.00 uur

Naam organisatie

Dier en Oog

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Open dag

Doelgroep

Kinderen, Familie

Toegangsprijs

gratis / Aanmelden

Openingstijden

1 oktober 2016: 12:00 - 16:00 uur

Adres

Dier en Oog
Namensestraat 13
2587 VV Den Haag

Website

Ga naar de website

Social media

Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.