Ontdek Virtual Reality!

Stap in de toekomst en beleef films alsof je er zelf middenin zit. The VR Cinema in hartje Amsterdam is de eerste en enige plek ter wereld waar bezoekers Virtual Reality films kunnen bekijken.

Naar de website

Reken in de bioscoop niet op een groot, wit doek, maar verwacht speciale draaistoelen en futuristische brillen. In de dertig minuten die volgen is alles mogelijk. Als je de bril opzet, kun je zomaar ineens aan de andere kant van de wereld belanden. Of je wordt plots de hoofdpersoon in je eigen thriller. Je hebt je eigen, unieke filmervaring.

Zodra je in de stoel stapt, heb je de keuze uit de beste virtual reality films die er op dit moment zijn. Die zijn door The VR Cinema gebundeld in verschillende pakketten. Zo is er voor ieder wat wils!

De achtergrond van Virtual Reality

Tijdens het Weekend van de Wetenschap introduceren we jou in de wereld van VR. De VR-medewerkers geven voor elke show presentaties over Virtual Reality: wat is het en wat kun je er mee? Ook kun je iedereen aanspreken om te vragen naar de toepassingen die veel verder strekken dan een nieuwe manier van film kijken. Tenslotte maak je te gekke demonstraties mee die je hoofd op hol brengen!

Virtual reality is veel meer dan film kijken. VR wordt gebruikt om mensen genezen van angst voor spinnen, om soldaten te behandelen voor PTSD en artsen te leren hoe het is om te leven met bepaalde ziektes, zoals Parkinson.

Ook is bewezen dat kinderen die een schoolles kijken met een VR bril veel meer onthouden! Stel je voor, in de toekomst zit je niet meer de hele dag in de klas, maar een halve dag thuis met een VR bril op. Kom langs en maak de toekomst mee in de VR bioscoop.

Korting

Tijdens het Weekend van de Wetenschap zijn alle kaartjes geen €12,50, maar slechts €7,50! Vul de actiecode ‘weekendvandewetenschap’ in als je een kaartje koopt voor 1 of 2 oktober en profiteer van de korting!

Programma

Er zijn uiteenlopende voorstellingen vanaf 12:00 tot 22:00 uur, elk uur op het hele uur. De voorstellingen gaan gepaard met een introductie over VR, de cinema en wat de trends zijn in de ontwikkeling van dit coole, nieuwe medium.

Locatie

The VR Cinema Amsterdam
Oosterdokskade 5
1016AD Amsterdam

Datum en tijd

2 oktober 2016: 12:00 - 22:00 uur
1 oktober 2016: 12:00 - 22:00 uur
Credits: The VR Cinema: Jip Samhoud

Naam organisatie

Virtual Reality Cinema

Soort activiteit

Filmvertoning, Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

2 oktober: 12:00 - 22:00 uur
1 oktober: 12:00 - 22:00 uur

Adres

The VR Cinema Amsterdam
Oosterdokskade 5
1016AD Amsterdam

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.