Verstreken: Ontdek hoe afval energie wordt! (2016)

Maak op zaterdag 1 oktober kennis met een van Europa’s modernste afvalenergiecentrales die energie opwekt uit restafval. Schrijf je in voor een van de rondleidingen in ReEnergy die plaatsvinden tussen 10.00 en 15.30.

Credits: David Plas

ReEnergy is een van Europa’s modernste afvalenergiecentrales die energie opwekt uit restafval. Restafval wordt in de centrale verbrand en omgezet in energie zoals elektriciteit en warmte. Hiermee worden huishoudens van energie en warmte voorzien. Maar ook de tuinbouw en een school in de omgeving worden voorzien van restwarmte.

Vanaf 10.00 tot 15.30 start er ieder half uur een rondleiding. De rondleiding duurt gemiddeld een uur.

Doelgroep

De rondleiding is geschikt voor ouders en kinderen vanaf 12 jaar.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar [email protected] en je gewenst tijdstip door te geven. Ook horen we graag met hoeveel mensen je komt.

Kleding

Doe stevige schoenen aan.

De installatie is niet toegankelijk voor:

• Dames die hoge hakken dragen, omdat er in een deel van de rondleiding over roostervloeren wordt gelopen (ook rokjes worden afgeraden) • Bezoekers met hoogtevrees, omdat een deel van de rondleiding plaatsvindt op hoogte en een deel met roostervloeren. • Bezoekers die niet goed ter been zijn, omdat tijdens de rondleiding een flinke afstand te voet wordt afgelegd en er behoorlijk wat trappen beklommen moeten worden. • Bezoekers die medische elektronica dragen, zoals een pacemaker/ICD, in verband met de aanwezigheid van elektrische en magnetische velden.

Rolstoel

De installatie is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Naam organisatie SUEZ
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 10:00 - 15:30 uur
Adres SUEZ
Potendreef 2
4703 RK Roosendaal
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO Science Museum, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.