Verstreken: Onderzoeksdata in beeld (2016)

Heb jij wel eens een VR-bril geprobeerd? Voor onderzoek kan het belangrijk zijn om data visueel te maken. Ontdek op het Amsterdam Science Park waarom dat zo is en hoe wetenschappers dat doen.

Credits: Eigendom van SURFsara

SURFsara en het Netherlands eScience Center tonen in het Collaboratorium verschillende projecten waarbij onderzoeksdata visueel worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een sterrenstelsel, rode bloedcellen, netwerken van criminelen, het klimaat en Nederland in 3D. Op een groot hoogresolutiescherm kun je inzoomen op de kleinste details.

Daarnaast kunnen kinderen van 12 jaar en ouder een virtual reality-omgeving beleven met een VR-headset. Voor kinderen onder de 12 is dit niet geschikt i.v.m. ontwikkeling van de ogen.

Open Dag Amsterdam Science Park

Deze activiteit is onderdeel van de Open dag van het Amsterdam Science Park. Er vinden die dag nog véél meer activiteiten plaats. Ontmoet wetenschappers in workshops en doe mee aan proefjes en experimenten.

Naam organisatie SURFsara
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 1 oktober 2016: 12:00 - 17:00 uur
Adres SURFsara
Science Park 140
1098 XG Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.