Verstreken: Night University: Het duistere pad (2016)

Night University is een groots, innovatief festival op de campus van Tilburg University waar je je kunt onderdompelen in een combinatie van wetenschap en vermaak. Kies jij voor het duistere pad?

Credits: Bart van Overbeeke voor Tilburg University

Een hele nacht lang bruist de campus van muziek, nachtcolleges, discussies, theater en workshops. Hoogleraren achter de draaitafels, een pop-up bieb, bijzonder griezelige en top secret experimenten, een echte Escape Room en wandelingen in het donker. Griezel mee met het thema: Face your Fears! Studenten, medewerkers, maar ook buurtbewoners, kinderen en andere geïnteresseerden zijn welkom. Tilburg University laat met dit gratis festival op een luchtige manier zien welke maatschappelijke waarde haar wetenschap heeft.

Kies jij het Duistere Pad?

In het duistere pad leer je de spelonken van diepgewortelde of onbekende angsten kennen. Waar zijn we bang voor en waarom? Wat kun je eraan doen en is het eigenlijk wel terecht dat we bang zijn? Wat zijn fysieke of historische achtergronden van angst? Laat je meevoeren en leer door het duistere pad te volgen!

Liever een andere route? Je kunt ook het veilige pad, het actietraject of het veilige pad lopen.

Face your Fears!
In een wervelende mix van bekende sprekers en artiesten, workshops en lezingen van hoogleraren en studenten worden bezoekers uitgedaagd hun angsten onder ogen te zien, of zelfs te overwinnen. Zijn zij klaar voor het voedsel van de toekomst? Durven zij te spreken in het openbaar? Zijn zij bang voor zwarte gaten, of de dood? En waarom hoeven zij niet bang te zijn voor de digitale samenleving? Deze en nog tientallen andere onderwerpen komen aan bod tijdens Night University.

Programma van het Duistere Pad

20:00 uur Doe mee aan het mystery onderzoek: “Je weet niet wat je ziet” Tijdens dit programma-onderdeel krijg je de kans om te laten zien hoe moedig je bent. Het onderzoek waar je aan mee kunt doen is namelijk nog top secret…

20:00 uur Enge films: Waarom en hoe we graag griezelen Waarom vinden we het zo fijn om enge films te kijken op een groot scherm? En hoe meten onderzoekers van Tilburg University de impact van films op het publiek? Wetenschappers van Tilburg Center for Cognition and Communication en een filmprogrammeur nemen je mee in de wereld van de griezelfilms. Kom kijken – als je durft…

20:00 uur Govert Schilling: Wie is er bang voor het zwarte gat? Het wemelt van de zwarte gaten in ons melkwegstelsel. Moet je daar bang voor zijn? Ja, daar mag je gerust bang voor zijn! Je ziet het niet aankomen, maar opeens kan onze planeet zomaar door een zwart gat opgezogen worden.

20:00 uur Horror gaming: een poort tot gruwelijke avonturen Leer het huiveringwekkende genre van de horror games kennen en teken voor een zenuwslopende ervaring. Studentenvereniging Link E-sports biedt je de kans verschillende games uit te proberen. Kom lekker griezelen!

20:00 uur Rataplan Tilburg: Impro! Theatergroep Rataplan zal deze avond een komisch optreden verzorgen. Hoe? Door alleen maar te improviseren. De acteurs zullen verschillende korte scènes spelen die gebaseerd zijn op input uit het publiek. Weet je nog? Net zoals de Lama’s dat deden. Wat je zult zien is dus maar afwachten en hangt af van jouw input. Maar grappig wordt het zeker!

20:00 uur Sagen in het duister: Campuswandeling met stadsbioloog Brunink Als de nacht valt komen de verhalen. Wat gebeurt er in het donker op de campus? Ga mee met deze avontuurlijke wandeling van verhalenverteller en stadsbioloog Gert Brunink en studententheater De Koffer en laat je verrassen!

21:00 uur Ronald Giphart: Lach, praat en onderdruk je angst Ronald Giphart (1965) vertelt in een vibrerende en zinnenprikkelende lezing over twee evolutionaire afweermechanismen die ons in staat stellen om te overleven en angsten te overwinnen: taal en humor.

21:30 uur Artishock: een lezing over monsters in museum De Pont Bang worden van beeldende kunst? Kom dan naar deze lezing over angstaanjagende en bizarre kunst van het Tilburgse Museum De Pont.

22:30 uur Poetry nightmare In dit interactieve, onconventionele programma word je ondergedompeld in worst-case scenario’s met een poëtische twist. Hoe zou je reageren als je een beetje, erg of zelfs vreselijk angstig zou zijn?

Naam organisatie Tilburg University (TiU)
Soort activiteit Festival
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2016: 18:30 - 23:45 uur
Adres Tilburg University (TiU)
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.