Verstreken: NHL Stenden Hogeschool (2019)

Bij de open dag van NHL Stenden hogeschool in Emmen kun je tijdens het Weekend van de Wetenschap deel nemen aan tal van activiteiten.

Credits: Chantal Hesseling voor NHL Stenden Hogeschool

Doe mee met wiskundeproefjes, leer alles over duurzame kunststoffen en ga aan de slag met een lego game over de handel.

Programma

Technische opleidingen
Studenten van de technische opleidingen werken veel in MyConcept. Dat is een fabrication laboratory, oftewel, een ruimte waar ideeën worden gerealiseerd. Doe mee met een van de mini-workshops waarin je aan de slag gaat met gave, wiskundige proefjes. Veiligheid staat voorop, dus een labjas en veiligheidsbril mogen niet ontbreken.

Lectoraat Duurzame Kunststoffen
Stap in de wereld van kunststoffen. In het kunststoffenlaboratorium ontdek je hoe plastic korrels veranderen in een bloempot, maar ook hoe het sterke materiaal composiet wordt gemaakt. Wat dacht je trouwens van plastic flesjes: wist je dat je die in hele kleine stukjes kunt knippen en er iets compleet nieuws van kunt maken? Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de grote Kuka robot, een grote mechanische arm die onder andere gebruikt wordt om auto’s in elkaar te zetten.

Lectoraat ITEC
Bij het lectoraat "International Trade Expert Centre” (ITEC) ga je aan de slag met leuke en leerzame activiteiten over internationale handel. We geven je een korte introductie over internationale handel, waarna je aan de slag gaat met een interactieve lego game plaats om spelenderwijs ondernemerschap te leren. Of doe mee aan een van de quizzen waarin jij jouw kennis test over internationale handel.

Pabo
Pabo heeft een STEAM stand. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics. Alle onderdelen komen spelenderwijs aan bod. Aantrekkelijk voor iedereen tussen de 3 en 103 jaar oud. Blaas bellen met droogijs, probeer de Beebot, Ozobots, Dash&Dot of coderups, laat bootjes varen in het zwembad, maak muziek met de MaKey-MaKey, leef je uit op de iMo-learn of ontspan even in de kinetische zandbak.

Naam organisatie NHL Stenden Hogeschool
Soort activiteit Open dag, Spel, Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2019: 11:00 - 16:00 uur
Adres NHL Stenden Hogeschool
Van Schaikweg 94
7811 KL Emmen
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.