Verstreken: New Futuristic Minds (2016)

Wetenschap is overal; ook in lifestyle, schilder- en tekenkunst. Ga het zien en ervaren bij New Futuristic Minds waarbij je zelf kunt ondervinden hoe verfrissend wetenschap kan zijn.

Credits: Gavin Rain, Smith Davidson Gallery

Gavin Rain, geboren in 1971 in Zuid Afrika, wilt de visuele en cognitieve horizon van zijn publiek verbreden. Hij studeerde zelf neurologische psychologie en wiskunde en maakt gebruik van theorieën zoals Gestalt Psychologie. In deze theorie wordt aangegeven dat het geheel meer is, dan de som der delen. Gavin wil iets laten zien wat onmogelijk lijkt en de fantasie prikkelt bij de kijker. Om zijn figuratieve portret te zien moet je afstand nemen. Het is precies het afstand nemen waarin de boodschap van de kunstenaar schuilgaat.

Lezing en workshop

Tijdens deze activiteit duik je de diepte in en ga je ook zelf aan de slag. Tijdens de lezing wordt de theorie en werkwijze van deze kunstenaar besproken. Waarom hanteert hij deze werkwijze? Wat wil hij overbrengen aan de kijker? Welke ervaring heb jij als kijker er zelf bij? Heeft de theorie een meerwaarde voor jou manier van denken en kun je het ook elders toepassen?

Zelf zul je experimenteren met verf en maak pixels met verschillende kleurencombinaties. De kunstenaar zelf heeft er jaren over gedaan om te ontdekken welke kleuren combinaties van pixels mogelijk zijn. Dat doe je hem niet zo gauw na. Het is meer het ‘proeven’ en kijken wat je tijdens de workshop creëert. Je hebt ook de mogelijkheid om met potloden aan de slag te gaan. De vrijheid om je eigen kunstwerk te maken , geïnspireerd door de technieken van de kunstenaar mag jij komen beleven bij de workshop New Futuristic Minds!

Uiteindelijk zullen we tijdens de evaluatie bespreken wat je hebt geleerd van zowel de theorie als de praktijk. We zullen je vragen om enquête over de activiteit kort en krachtig in te vullen.

Tijdstippen workshops

Je kunt je aanmelden voor één van de drie tijdstippen: 1e Workshop van 10:30 – 12:00 2e Workshop van 12:30 – 14:00 3e Workshop van 14:30 – 16:00

Aanmelden:

Voor deze activiteit dien je je aan te melden. Je kunt een plek reserveren door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 0611591165. Graag horen we met hoeveel personen je wilt deelnemen en voor welk tijdstip je je wilt aanmelden.

Naam organisatie Quality Youth
Soort activiteit Lezing / Debat, Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs
9,00 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 10:30 - 16:00 uur
Adres Quality Youth
Meirseweg 10a
4881DJ Zundert
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.