Verstreken: Mutual Brainwaves Lab (2016)

Wat betekent het om met iemand ‘op dezelfde golflengte’ te zitten?

Credits: Suzanne Dikker voor Mutual Brainwaves

Taal gaat over het uitwisselen van informatie, maar ook over ritme: we passen ons spraakritme (en zelfs ons lachritme!) aan elkaar aan tijdens een gesprek. Dit proces zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld op het juiste moment de beurt kunnen nemen. Als je te vroeg begint met praten, dan denkt je gesprekspartner dat je hem/haar niet uit laat praten; ben je te laat, dan was je vast niet echt aan het luisteren. Jouw hersengolven dirigeren dit spel van ritmische synchronisatie.

Mutual Brainwaves Lab is een een interactieve neurofeedback-installatie die samen met kunstenaar Matthias Oostrik is ontwikkeld. In een kleine ruimte met beeld en geluid ervaren steeds twee proefpersonen hoe ze met hun breinactiviteit toenadering of juist afstand tot elkaar kunnen creëren. Als de hersengolven meer synchroon worden, dan worden de deelnemers ondergedompeld in een levendiger beeld en geluid; bij een gebrek aan synchronisatie bevinden zij zich in een donkere, holle capsule.

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het DRONGO Talenfestival.

Naam organisatie DRONGO talenfestival
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs
10,00 per persoon
Openingstijden 1 oktober 2016: 11:00 - 13:00 uur
Adres DRONGO talenfestival
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.