Move it! Hoe beweeg jij?

Een sein uit je brein, een puls naar je hart, stevige botten voor de houvast en spieren om actie te ondernemen. Kijk of je een vaart maakt of een zittenblijver bent en test jezelf tijdens de tentoonstelling ’Move it! Hoe beweeg jij?

Naar de website

Waarom zou je als mens moeten bewegen? Lekker hangen op de bank. Zitten op een terrasje, mensen kijken. Maar ja, iemand moet dat drankje brengen en als je naar de wc moet dan moet je toch echt gaan! Dus, je moet wat. Iets zet je lichaam aan om actie te ondernemen.

In de expositie zijn er verschillende testjes te doen. Meet je BMI, vergelijk je hartslag met die van een muis en een olifant of doe een ademtest. Kijk of je ogen laten zien wat er werkelijk aan de hand is en bestudeer spiermodellen, skeletten, harten en longen van verschillende dieren én van jezelf.

Move it! Hoe beweeg jij? is te zien van 11 juni t/m 30 oktober 2016.

Speciaal voor het Weekend van de Wetenschap kun je in het weekend van 1 en 2 oktober een aantal extra testen doen. In de tentoonstelling staan vijf proefstations opgesteld waar je zelf aan de slag gaat. Hier kom je er spelenderwijs achter hoe je oor precies werkt, waarom je een wervelkolom hebt en hoe je ademhaalt. Ook kun je ondervinden wat de functie van de knieschijf is en hoe sterk spieren zijn.

Kinderen t/m 12 jaar krijgen tijdens het Weekend van de Wetenschap gratis entree!

Locatie

Natuurmuseum Fryslân
Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden

Datum en tijd

2 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
1 oktober 2016: 11:00 - 17:00 uur
Credits: Natuurmuseum Fryslân

Naam organisatie

Natuurmuseum Fryslân

Soort activiteit

Ontdekken, Tentoonstelling, Spel

Doelgroep

Kinderen

Toegangsprijs

0,00 per persoon

Openingstijden

2 oktober: 11:00 - 17:00 uur
1 oktober: 11:00 - 17:00 uur

Adres

Natuurmuseum Fryslân
Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden

Website

Ga naar de website

Weekend van de Wetenschap wordt georganiseerd door NEMO Science Museum, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.