Verstreken: Mini-college Pokémon Go (2016)

Smartphone spellen in de stad laten de speler de stad op een nieuwe manier beleven. Spellen als Ingress en Pokémon GO zijn voornamelijk bekend als vorm van vermaak. Maar zijn deze spellen ook nuttig?

Credits: BagoGames by CC 2.0

Dit minicollege zal serieuze toepassingen van deze spellen in kaart brengen en toetsen. Sjors Martens is een promovendus bij het departement voor Cultuur en Mediawetenschap van Universiteit Utrecht. Binnen het focusgebied Game Research doet hij onderzoek naar de haalbaarheid van het toepassen van spellen in de stad setting.

Utrecht Center for Game Research
Games spelen een steeds grotere rol binnen onze samenleving. Je kunt ermee oefenen, experimenteren, onderzoeken en leren in een veilige en motiverende omgeving. Vandaag kunt u proeven van een select aanbod uit het Utrecht Center for Game Research!

Programma Utrecht Science Park

Dit mini-college is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap-programma van de Universiteit Utrecht. Meer informatie over de activiteiten op het Utrecht Science Park is te vinden op onze website.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 14:00 - 14:15 uur
2 oktober 2016: 13:00 - 13:15 uur
Adres David de Wied-gebouw
Universiteitsweg 99
3584CG Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.