Verstreken: Meet de prestaties van je paard (2016)

Dr. Wim Back is Europees erkend specialist Chirurgie Paard bij de Universiteitskliniek voor Paarden. Hij doet onderzoek naar het meten van prestaties van paarden en hoe de prestaties door middel van een app verbeterd kunnen worden.

Credits: foto: eigendom van Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht

De paarden krijgen sensoren opgeplakt, die bewegingen omzetten in bewegende bolletjes op het scherm. Op deze manier kan de symmetrie van het paard geanalyseerd worden. Volgens dr. Wim Back zorgt de app er zowel voor dat er sneller vooruitgang geboekt kan worden in de training, als dat blessures sneller opgespoord kunnen worden.

Meld u nu aan voor deze activiteit via het aanmeldformulier.

Programma voor jong en oud

Gedurende de hele dag verzorgt de faculteit Diergeneeskunde een doorlopend programma, van 11:00 tot 15:00 uur. Zo kunnen de allerkleinsten zich prima vermaken in de knutselhoek of een bezoek brengen aan het knuffeldierenspreekuur. Ook aan de nieuwsgierige tieners is gedacht, zo kunnen zij op ontdekkingstocht door de prachtige anatomische collectie in het Studielandschap.

Knuffeldieren spreekuur (tot 8 jaar) Heb jij een knuffeldier met een zere poot, een gat in zijn hoofd, een wondje of wil hij misschien niet meer eten? Kom dan naar de knuffeldierendokter! Hij gaat jouw knuffeldier dan weer beter maken!

Speurtocht studielandschap (tot 16 jaar ) Ga op ontdekkingstocht door de prachtige collectie preparaten, modellen, skeletten, leskisten en boekenkasten vol met studiemateriaal en vindt de verborgen schatten in het Studielandschap van de faculteit Diergeneeskunde.

Knutselhoek (tot 8 jaar) Ook aan de kleintjes is gedacht. Kom naar de knutselhoek en maak je creatiefste werk. Alle werkjes worden beloond. De allermooiste verdient een leuke prijs!

Kinderboerderij Bij de ingang van het Androclusgebouw bevindt zich een kleine boerderij met o.a. schapen, geiten en ezels.

Informatiemarkt Op de eerste verdieping van het Androclusgebouw is een informatiemarkt met diverse stands van een aantal van onze samenwerkingspartners en studieverenigingen.

Voor deze doorlopende activiteiten hoef je, je niet apart aan te melden, maar je kunt je interesse in één of meerdere activiteiten aangeven in het aanmeldformulier.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 2 oktober 2016: 13:00 - 13:45 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.